Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.06.2018 09:25

Світові тенденції зовнішньої реклами

Начальниця Управління з питань реклами КМДА

Статистичні дані, економічні розрахунки, прогнози експертів.

Колись Джері Делла Феміна назвав рекламу найбільшим мистецтвом XX століття. Уже 18 років триває XXI… І світові лідери у галузі реклами тривожно закликають: потрібно відроджувати забуте мистецтво зовнішньої реклами! Потрібно допомагати креативникам правильно використовувати площини для передання сюжету і змісту! Здавалося б, невже це проблема компаній міжнародної арени? Невже в них  тих, на кого ми рівняємось, із цим можуть бути проблеми? Виявляється, що так. І головна причина тут полягає у невикористанні повного потенціалу зовнішньої реклами та переведенні поля зору рекламістів на телебачення та інтернет…

На початку червня в Сорренто, італійському містечку на узбережжі Тірренського моря, відбувся 59-й міжнародний конгрес із зовнішньої реклами FEPE International 2018. Відвідали його і наші учасники Асоціації операторів зовнішньої реклами: Прайм Груп та Перехід Аутдор. І якщо Перехід відвідав такий захід вперше, то для Прайм Груп, як члена Європейської федерації зовнішньої реклами, – це вже стало доброю традицією із 2013 року. Цьогорічним девізом заходу стало гасло: «Формуємо майбутнє», яке пронизувало висновок кожної доповіді.

Так, за даними керівного директора JCDecaux OneWorld Ніла Еддлстона та директора з аналітики Lumen Research Девіда Бассета, реальна ймовірність побачити рекламу (показник VAC Visibility Adjusted Contact) для каналу ООН (міжнародна абревіатура ООН - Out of Home, - зовнішня реклама,  поєднання її з цифровим сегментом (digital) – DOOН) становить 14-79%, а для інтернет-реклами 9-38%. Для статичних ООН-форматів показник ще вищий 48-79%! Окрім того, тривалість візуального контакту зі статичними бігбордами у пішоходів майже вдвічі вища, ніж із мобільною і десктоп-рекламою. За даними іншого дослідження з вивчення ролі  ООН-реклами в побудові популярності брендів, компанії, які почали активно використовувати цей засіб, мали зростання частки ринку на 36%!

Як стверджує Марк Бойдман, директор медійного напряму інвестиційної компанії PJ Solomon, до 2020-го року обсяг глобального ринку out of home реклами сягне 42-х мільярдів доларів. ООН це єдине медіа, для якого технології є «справжнім другом», тому потрібно уважно стежити за тим, як найближчим часом будуть проходити транзакції, змінюватись атрибуції і укрупнюватись учасники ринку…

Які можна зробити висновки для України?

По-перше, нам слід конкурувати та співпрацювати одночасно! Конкуренція повинна бути чесною, «здоровою» і конструктивною. Співпраця має бути відкритою та багатогранною. Що більше буде інформації про спільні успішні проекти, то більше виграє галузь загалом. Об’єднання зусиль завжди дає кращий результат, ніж дії поодинці.

По-друге, цифрова революція відкриває нові можливості для ефективного розвитку зовнішньої реклами. Над цим ми маємо думати, аби використовувати нові тенденції з користю і для компаній, і для споживачів, і для всього ринку.

Уже зараз ми повинні прищеплювати споживачу культуру використання DOOH задля збагачення його ж досвіду і вражень. Уже зараз нам потрібно розробляти стратегії, аби ефективно працювати на ринку, який постійно змінюється та розвивається.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]