Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.10.2021 02:48

Старі "граблі" влади: непрозорість конкурсів на ключові посади

Депутат Київської міської ради VII та VIII скликань. Політичний консультант

У вересні цього року вийшов матеріал, у якому журналісти програми «Схеми» висвітлили ймовірні порушення під час конкурсу на посаду керівника БЕБ.

Зокрема мова йдеться про відсутність кворуму, необхідного для легітимності конкурсу та неупередженого обрання кандидатів на посаду.

Зазначу, що це не перший випадок, коли старі обличчя обираються під виглядом нових. І електорат «з'їдає» цю маніпуляцію.

І, на жаль, знову владна команда стає на ті ж самі граблі.

Бюро економічної безпека — це правоохоронний орган, який мусить бути максимально некорумпованим і неупередженим в своїй роботі. Якщо ж відбуваються порушення на етапі конкурсу на посаду та є сумніви щодо наявності кворуму (більша частина членів комісії була підключена в режимі онлайн до засідання, але вони не з’являлися на екрані, не було запитань кандидатам та взагалі не була підтверджена присутність членів комісії по той бік екрану). У результаті є вкрай багато сумнівів щодо людини, яка пройшла конкурсний відбір. Новий голова БЕБ, експодатківець, з високою ймовірністю залучатиме до роботи старі кадри, які «добре себе проявили» на роботі в податковій міліції.

Україна не має право втратити шанс у створенні прозорої сервісної служби Бюро економічної безпеки замість ліквідованої податкової міліції. Головним завданням новоствореного органу має стати реальне сприяння розвитку чесного бізнесу в Україні. Проте такі порушення під час конкурсу на посаду взагалі ставлять під сумнів легітимність роботи БЕБ.

Тот уже зараз очевидно, що організатори конкурсу свідомо прибрали всіх конкурентів нового керівника БЕБ, бо мали свої плани на відомство.

Як бачимо, з часом з'являється все більш ознак того, що влада страждає на імперський синдром та демонструє всіляке бажання тримати все в своїх руках. Це проявляється як на місцевому рівні через законопроект про столицю, так і на всеукраїнському, коли порушується прозорість конкурсів на ключові державні посади.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]