Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.09.2015 14:39

З’явилась можливість подолати корупцію в державних закупівлях!

Депутат Київської міської ради VII та VIII скликань. Політичний консультант

Рада прийняла антикорупційний закон про держзакупівлі

Сьогодні, нарешті, Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції". ВР йшла до цього досить довго, а паралельно з її «ваганнями» умільці продовжували розкрадати державні кошти за допомогою корупційних оборудок.

Відтепер протидіяти корупції стане реально можливим: корупційні ризики значно знизяться завдяки появі запобіжних заходів. Також, важливим є те, що бізнес отримав значні спрощення участі в процедурах  закупівлі, що збільшить рівень конкуренції.

Хочу підкреслити, що громадська організація «Свідомі» вже тривалий час  займається моніторингом та контролем у сфері державних закупівель. Нами виявлено багато порушень, які здійснювались під час конкурсних торгів. Деяким корупційним махінаціям з державними коштами наші спеціалісти змогли завадити.  Про корупційні складові були своєчасно проінформовані відповідні інстанції і вжиті заходи, аби правопорушники понесли відповідальність. Найчастіше прослідковувались порушення при здійсненні державних закупівлях за такими принципами: добросовісна конкуренція серед учасників; максимальна економія та ефективність; відкритість та прозорість на всіх стадіях закупівель; недискримінація учасників; об’єктивна та неупереджена оцінка пропозицій конкурсних торгів .

Маю надію, що завдяки новому закону відбудуться кардинальні зміни у сфері державних закупівель і державі вдасться зекономити величезні кошти.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]