Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.06.2023 14:01

Підключення до участі в програмі єВідновлення суб'єктів господарювання

Адвокат, керівник юридичної компанії SEMPRA LAW

05 червня 2023 року з'явилася можливість підключитися до програми єВідновлення компаній, які займаються продажем будівельних матеріалів та наданням послуг з ремонту житла.

Програма єВідновлення, яка віднедавна стартувала в Україні, передбачає можливість перерахування коштів на ремонт житла чи придбання будівельних матеріалів безпосередньо компаніям виконавцям робіт (постачальникам), які в порядку, визначеному Постановою КМУ № 281 від 21 квітня 2023 року, зареєструвалися через систему "Дія".

Учасниками програми єВідновлення можуть бути компанії, які виконують роботи для відновлення експлуатаційної приданості об'єкта, або є постачальниками будівельних матеріалів, перелік яких наведено тут.

Суб’єкти господарювання подають заяву про приєднання до переліку суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж товарів та виконують роботи в рамках електронної публічної послуги єВідновлення в електронній формі засобами Порталу Дія.

Як сформувати та подати заяву?

Заява формується фізичною особою - підприємцем, керівником юридичної особи, що виявили бажання приєднатися до участі в програмі, засобами Порталу Дія після проходження ними електронної ідентифікації з використанням ключа та печатки відповідного підприємства.

Заява формується засобами Порталу Дія у довільній формі та містить такі відомості:

1. Прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) фізичної особи - підприємця/керівника юридичної особи;

2. Найменування юридичної особи;

3. Рєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу та мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта) (для фізичної особи - підприємця);

4. Ідентифікаційний код юридичної особи згідно з Єдиним державним реєстром підприємств і організацій України (код ЄДРПОУ);

5. Перелік комбінацій MerchantID + AcquirerID для включення в перелік;

6. Місцезнаходження суб’єкта господарювання, перелік зареєстрованих (фактичних) адрес провадження господарської діяльності, здійснення продажу товарів;

7. Відомості про згоду з умовами виконання робіт за переліком робіт, які необхідно виконати для відновлення експлуатаційної придатності об’єкта, та надання послуг з продажу за переліком груп товарів будівельної продукції, що можуть бути придбані отримувачем за кошти компенсації.

Також необхідно вказати Merchant Category Code:

1520 - Генеральні підрядники - житлове та торгове будівництво;

5211 - Магазини будівельних матеріалів та пиломатеріалів;

5231 - Магазин скла, фарби та шпалер.

MerchantID - це унікальний код, який надає Банк, що також бере участь в програмі єВідновлення, завдяки якому кошти з програми єВідновлення будуть перераховані на рахунок компанії.

Після підписання та реєстрації заяви повідомлення про приєднання до єВідновлення буде надіслане на пошту, а статус заяви можна переглянути в кабінеті на порталі Дія.

Після реєстрації суб'єкта господарювання як учасника єВідновлення, банки зобов’язані забезпечити здійснення видаткових операцій із спеціальних рахунків з використанням платіжних карток на території України виключно на користь таких суб’єктів господарювання за даними коду MerchantID + AcquirerID.

В свою чергу раджу бізнесу подати заявки на реєстрацію для участі в програмі єВідновлення, оскільки це чудова можливість отримати додатковий дохід та одночасно допомогти особам, чиє житло постраждало від збройної агресії рф.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]