Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.05.2022 20:33

Як дотримання ПДР наближає нас до перемоги

Директорка Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), юристка

На жаль, життя людей забирає не лише війна, а й ДТП.

Саме вчора (3 травня) сталася жахлива автоаварія, у якій загинули 26 людей, а 12 зазнали травм. На Рівненщині зіткнулися бензовоз, маршрутний автобус та легкове авто.
У сфері безпеки дорожнього руху я працюю майже 7 років, і разом з командою та великою кількістю партнерів – з неурядового та урядового секторів, законотворців – робимо все можливе, щоб зменшити смертність на дорогах. І немалу роль у цьому відіграє бажання, можливість, необхідність для кожного дотримуватися Правил дорожнього руху (ПДР).
За моїми суб'єктивними спостереженнями, після початку війни для багатьох водіїв ПДР наче перестали існувати, зникли чи втратили чинність, а для медіа та держави безпека дорожнього руху відійшла на задній план.
І лише останнім часом це питання починає повертатися до порядку денного. Адже багато цивільних їдуть на великі відстані у пошуках прихистку, по всій країні перевозять гуманітарні вантажі, тож безпека дорожнього руху – не менш актуальна, ніж до війни!
Щодня ми читаємо про нові й нові ДТП з загиблими чи травмованими – вони трапляються через перевищення швидкості, втому водіїв та ігнорування інших важливих правил дорожнього руху.
Саме тому я вважаю, що зараз найактуальніший час, щоб нагадувати і переконувати усіх учасників дорожнього руху: дотримуватися ПДР критично та життєво необхідно!
Адже цим ми як бережемо своє життя на дорозі, так і робимо вклад в оборону держави та наближаємо її до перемоги.
Нагадаю просту закономірність: дотримуєшся ПДР => менше ДТП з потерпілими та загиблими => менше часу витрачають патрульні, рятувальники та медики на допомогу => як наслідок, вони мають можливість виконувати інші завдання з оборони країни, рятуючи життя.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]