Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.01.2014 17:21

Опозиція мусить взяти Кабмін!

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

На жаль, усьому поважному товариству Євромайдану вчора не вдалося почути лідерів опозиції і досягнутих ними домовленостей в останніх перемовинах з Януковичем.

На жаль, усьому поважному товариству Євромайдану вчора не вдалося почути лідерів опозиції і досягнутих ними домовленостей в останніх перемовинах з Януковичем. Сьогодні Тягнибок розповів журналістам деталі цих переговорів. За його словами, Янукович вчора запропонував два варіанти: або опозиція бере на себе повну відповідальність, або створюється коаліційний уряд.

Цитата 1: "Президент сказав: ви ж не згодні на те, що я забираю Азарова і призначаю Арбузова, Клюєва призначаю. Яка різниця? Уряд такий же. Та ж група людей. Тому я кажу – беріть на себе відповідальність".

Цитата 2: "Мовляв, ви ж мене критикували, що я завалив євроінтеграційний напрямок. Прошу дуже – ти будеш призначений прем'єром, от і реалізовуй євроінтеграцію", – переказав Тягнибок.

Опозиція, безумовно, має взяти Уряд! Янукович вже прийняв його відставку. Запевняю - у ситуації, в якій перебуває країна, взяти опозиції відповідальність – означає «показати хребет», проявити державницьку позицію. Зрозуміло, що тут треба зробити вибір – або вхід в історію як «миротворець», як державний муж, або ж продовження подальшого гоніння за президентським кріслом.

Зазначу, що очолювання Уряду не означає автоматичного розпуску Майдану, який, я переконаний, буде стояти до повної нашої перемоги.

Чому треба очолити Уряд?

Наведу кілька аргументів:

1. Новий Прем’єр сформує якісно новий склад Уряду. За чинною Конституцією, Прем’єр вносить подання на призначення міністрів. Президент затверджує. Лише на таких умовах треба брати відповідальність. Жодних компромісів.

2. Це дасть можливість усунути від влади таких антиукраїнських міністрів, як Захарченко і Табачник. Тоді ми матимемо право ініціювати розгляд та здійснювати контроль над розслідуванням перевірки щодо окремих «перевертнів у погонах». У тому числі зможемо ліквідувати криваву структуру «СС-Беркут» і інші йому подібні загони спецпризначенців, покарати винних у вбивствах, знущаннях та побитті протестувальників.

3. Потрібно відновити переговорний процес з Європейським Союзом про підписання Угоди про Асоціацію України та ЄС. Це власне та ключова ідея, заради якої Майдан отримав своє життя. Її, насамперед, потрібно відстоювати як опозиції, так і громадськості.

Треба констатувати – Янукович як «крива качка», його майбутнє вже вирішив український народ. Але не конче вимагати його крові негайно. Якщо повернемося до Конституції 2004 року, то вибори Президента відбудуться вже восени. Тут треба зрозуміти, що Янукович уже не в стані нічого вирішувати. Чергові вибори будуть просто констатацією факту його фіаско.

Яценюк відмовився? Грають амбіції президентства? Без питань! Хай крісло Прем’єра займає Порошенко! Врешті-решт, треба зберегти єдність країни, треба зупинити кровопролиття, треба придушити свої президентські амбіції заради цілісності держави.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]