Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.09.2016 22:44

Як вони збивали літак президента Польщі

Розгадка "Смоленської трагедії", яку ще називають "Катинь-2".

Сьогодні (п`ять годи тому) я написав пост у Фейсбуці. Ось він: "На весняно-літні канікули зі столиці в село я мігрував 2010-го у п’ятницю, 9 квітня. Ранок десятого був іще прохолодний, але з уже багатообіцяючим сонечком. Я заходився готувати все для обприскування саду: окремі сорти груш та абрикос починали брунькуватись. З обробкою проти шкідників і хвороб дерев уже не можна було гаяти ні години. А потім, у вигляді перекуру, я пішов глянути телевізор, пройтися по новинним випускам каналів: що там твориться в Україні та світі? І саме тоді натрапив на перші випуски інформагентств про трагедію під Смоленськом, де загинув літерний борт президента Польщі Лєха Качинського.

Усе що передавали не вкладалося в здоровий глузд: та як таке могло статися? Чомусь із першої хвилини поселилася думка, що це диверсія. До цього підштовхувало повідомлення про те, що на борту російського лайнера Ту-154М, який нещодавно пройшов профілактичний ремонт на заводі свого виготовлення в Росії, знаходилось все національно-патріотичне оточення глави польської держави, який надзвичайно добре, навіть би сказати, тепло, по-дружньому ставився до України, до подій на нашому першому Майдані. Я щодалі слухав, то більше переконувався в тому, що трагедія була кимсь страшним і безжалісним зрежисована.

Котроїсь миті мені схотілося поділитися цієї новиною з кимсь, поговорити на цю тему. Я вийшов на вулиці і попрямував до сусіда, вельми мудрого чоловіка дещо старшого віку, який усе сприймав через фільтри своєї мудрості. До нього ще й, можливо, тому, що він носив прізвище на «ський», мав ім’я та по-батькові, які носять у родинах католицького віросповідання, що є ознакою давнього польського роду. Хоча мій сусіда не ходив, а ні до церкви, а ні до костьолу і був абсолютний атеїст - міг навіть на Паску різати дрова чи стругати дошки. Але об’єктивним був завжди.

Коли я йому сказав, що Росія кинула з піднебесся літак з польськими патріотами на чолі з Лєхом Качинським, він подивився на мене, як на втікача з богодільні.

-Ти шо, - казав. – Щоб Путін таке зробив? Ні, не повіру. Це ж треба зовсім розуму не мати. Він же ж мав би зважати на світ. Ти тут явно загнув…

Мабуть, не так важливо, що казав тоді я. Звісно ж, ніяких доказів цього злочину у мене не було жодного. Окрім внутрішнього чуття, яке ґрунтувалися на аналізі стану процесів, котрі відбувалися у сусідній державі, яким жахливим було ставлення керівництва Кремля до всіх, хто вийшов з-під комуністичного крила Москви. Керманичів Росії відверто переповнювала ненависть щодо європезації і Польщі, і країн Балтії, порухи в підтримку цих настроїв в Україні. Рашу буквально приплющувала прямодушна злоба до всіх, хто не бачив у Путіні вождя світового порядку.

Але з того дня, після розмови з сусідом, я мимоволі став збирати всі матеріали, всі публікації, які так чи інакше стосувалися трагедії 10.04.2010. І, звичайно ж, привозити їх у село своєму сусіду, який Інтернету не має. Коли я з певних причин теплої пори не бував у своєму саду, або взимку – обов’язково, я відправляв копії публікацій в різноманітній пресі про Катинь-2 поштою, на прізвище «ський». Я хотів переконати мого віртуального подільника, а водночас і себе в тому, що я не помиляюся: це був терористичний акт проти глави сусідньої держави і його соратників. Відтак, ми з сусідом з цих публікацій дізналися про те, що писали окремі ЗМІ про постріли на місці падіння літака одразу після аварії, про виведену з ладу систему навігації на військовому аеродромі, який приймав літерний борт. І ще багато чого неймовірно цікавого, але не взятого до уваги слідством, в тому числі й польської сторони Але найбільшою загадкою було, чому РФ не віддає Польщі уламки літака Л. Качинського. Чому мовчить Варшава? Мій візаві, який теж не був безучасний у зборі різноманітної іноформації, якось уже розповідав мені, що методом дослідження можна було б виявити на рештках залізного птаха і залишки вибухівки, якщо вона там була, чи отвори від куль, якщо на місці катастрофи стріляли стріляли, і все таке інше.

І тільки коли запалав наш східний Донбас від жахливої агресії російських найманців, коли і в цю сторінку привезли перші жертви героїв з АТО, мій мудрий сільський візаві якось сам зайшов на чай із райськими яблучками, яких полюбляє куштуватиу мене. Тут він і визнав:

-Знаєш, ти тоді, на весні 2100-го був все таки правий… І я тепер без найменшого сумніву вірю в те, що Качинського на той світ спровадили московіти. За високою вказівку згори…

Сьогодні мій сусіда копає картоплю. Зібрав цілу герелицю родичів, і всі вони під проводом восьмидесятилітнього дідуся достають бульбу з землі. Увечері понесу йому свіжу вирізку з повідомлень про те, що як заявив сьогодні, 2.09.2016 року міністр оборони Польщі Антоні Мацаревич, віднайдені нові записи розмов екіпажу Ту-154М. Зокрема, він заявив, що будуть представлені докази того, що "метою дій російських диспетчерів і влади в Москві була катастрофа літака з президентом Качинським і цілою делегацією на борту". Польський міністр заявив: "Ми маємо зараз справжні докази, в тому числі ті, які приховувала комісія Міллера (попередня комісія з розслідування Смоленської катастрофи, – О.Г.). Ми маємо жахливі подробиці членів цієї комісії", - заявив Мацеревич. За його словами, матеріали, що стосуються катастрофи, будуть оприлюднені у жовтні цього року.

Ще у мене є чуття, що до справи замовчування, покриття мороком справжніх обставин загибелі поляків, є один із найвищих чинів тодішньої Польщі, нинішній високопоставлений європеський діяч. Усе таємне має стати відомим, принцип, який спрацьовує у 99 випадків із ста…

***
У всій цій історії дивує лише одне. Якщо у цій кривавій історії керівники й продалися Путлєру, то чому мовчать мільйони поляків? Адже проклятий Кремль погубив квіт їхньої нації. Де знаменитий Лєх Валєнса? Кваснєв...Ні, цей наполовину, а то й більше під росіянами. Хто і чому боїться росіян?
КОМЕНТАР МОГО ЧИТАЧА ВЯЧЕСЛАВА ВІТВІЦЬКОГО:

Вітвіцький Вячеслав Пане Олександре!
Я в радянський час працював провідним спеціалістом в конструкторському бюро по запуску "Бурану". Брав участь в розробці систем приводу і посадки космічного човника (їх декілька, які працюють одночасно)
Тоб то про авіацію і про те як по
садити літаючий апарат дещо знаю.
Я ОДРАЗУ, після катастрофи, практично наступного дня висловив своє бачення,- яке було на поверхні,- але цього не хотіли бачити.
Про що йде мова:
НАПЕРЕДОДНІ Смоленську приводну станцію Смоленського аеропорту ОФІЦІЙНО закрили по технічним причинам!!!!
Привезли ДВІ армійські пересувні станції для приводу на глісаду і посадки літаків. Їх прив'язали до місцевості, та провели кореляцію із злітною смугою, щоб була можливість вивести на глісаду та посадити літаки..
(дві,- тому що у випадку коли одна потрапить в аварійний режим , друга виступить повноцінним дублером, бо працюватимуть в спареному режимі, щоб не допустити загибелі путіна чи туска , які летіли різними літаками!!!).
Після урочистостей, коли путін та туск відлетіли по своїх апартаментах,- мобільні армійські станції було ДОПРАВЛЕНО в гараж, хоча прекрасно знали в Росії, що наступного дня летітиме і сідатиме літак Качинського, якого не запросили на урочистості ПЕРШОГО дня!!!!!
Вранці армійські приводні станції встановили НЕ НА ТОМУ МІСЦІ, що було зафіксовано вчора!!!!!!
Їх встановили,- не доїжджаючи метрів 50 в ямі!!!!
Рівень горизонту було ЗАНИЖЕНО метрів на 25,0-!!!!!!!!
Але прив'язку ЗАЛИШИЛИ вчорашню!!!!
Тоб то прилади в літаку вказували що до землі 50,0 метрів, а реально було -25,0!!!!!!
Після катастрофи дві армійські приводні станції негайно ЩЕЗЛИ,-неначе їх і не було!!!!!
Ось як це було реально.
Потім ще пройшлися ФСБ-шні зондер команди, які добивали , тих кому вдалося вижити,- потім було традиційне москальське "ихтамнет" !!!!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]