Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Хто й чому повертає одіозні російські телеканали в кабельну мережу? Для того, аби і надалі зомбувати українців...

Декілька днів у моєму телевізорі були відсутні одіозні російські канали,  запінені пропагандисти бездарної загарбницької політики Кремля. А ось учора ввечері перемикаю пультом через ці начебто порожні місця в мережі і враз із подивом виявляю: вони повернулися. Знову в мою хату, а значить і в тисячі інших домівок, котрі користуються послугами кабельного телебачення, гидотними зміями заповзли непрохані «Россия-24», РТР «Планета», ОРТ. Схоже, провайдери спершу злякалися закликів із парламентської трибуни негайно відімкнули ці ворожі помийниці, а тепер ось знову ввімкнули: нехай, мовляв, і далі розпалюють ворожнечу, поливають брудом Україну і українців.

Не виключаю, що хтось, можливо, і заплатив за таке нахабне повернення ворожої пропаганди…

Вмикаю РТР «Планету» і тут же потрапляю на студійне шоу відомого служниці Кремля Володимира Соловйова. Біля бар’єрів  він зібрав, як висловився, властителів дум російського суспільства. І хто ж вони? А якраз підписанти відомого звернення митців до В. Путіна з високою похвалою загарбницького наступу на Україну, за силове підкорення Криму Росії.

Якийсь письменник Сергій Лукьяненко плете про те, що його телефон начебто буквально червоний від звернень українських колег. Усі  просять  в нього притулку. «Фашизм в Україні наступає з усіх боків…»

-         Проливається кров! Ви ж чули заяву Міністерства закордонних справ!

-         Так, так! – Підтверджує москвич.

Що тут сказати? Справді пролилася безневинна кров у Донецьку. Російські гопники, яких зумисне завезли на нашу територію злісні вороги України для дестабілізації ситуації в регіоні, убили 13 березня ц.р. прес-секретаря обласної організації ВО «Свобода», 22-літнього хлопчака на мітингу за єдність України. Російське зовнішньополітичне відомство, і оком не змигнувши, цинічно заявило, що, дивіться, мовляв, підрізали росіянина. Ми будемо захищати своїх однокровців на Сході України.

Яка ж мерзотна брехня! Зухвало підмінили, геть спотворили, зумисне перекрутили факти, не гребуючи навіть тим, що йдеться про життя молодої людини. Насправді убили не росіянина, а проросійсько налаштовані люди, з їхніми мерзотними чорно-поморанчевими стрічками в лацканах, підрізали українського патріота. Обманули весь світ.

Це зайвий раз свідчить про те, що їм понад усе потрібен лише привід ввести війська. Для цього вистачить навіть ображеного російського пуку...

Ви гадаєте того, хто насправді загинув у Донецьку не знає ведучий програми В. Соловйов? Але в нього шестеро дітей і він має в пана Путіна для них заробити на хліб з маслом, тому бреше і всіх гостей студії активно спонукає до цього.

Якийсь поет Юрій Кублановський каже, що в нинішній Україні навіть немає з ким розмовляти. Мовбито, геть вимілила українська нація. При владі самі лише ряжені. А ось на Заході немов зомбовані кимсь – усі закохані в них. Останнє каже з жалем…

-         Ви ж бачили, як смішно поруч із Обамою виглядав цей їхній Яценюк. Як пацан…

Просто дурник цей чоловік, скажу. Арсеній Яценюк насправді покорив офіційну Америку і ООН. Своєю інтелігентністю і рівнем професійної  підготовки. Світова преса відмічає блискуче володіння ним англійською, вміння вести діалог на будь-які теми життя суспільства, оскільки він  дипломований і юрист, і економіст. Має досвід керівництва міністерствами і закордонних справ, і економіки. Очолював Національний банк України, працював головою Верховної Ради, так що і законодавче поле для нього – піднята цілина…

А виступ прем’єр-міністра на позачерговому засіданні Ради Безпеки ООН!? Весь світ зрозумів наведені ним аргументи та докази здійснення агресії, відтак чотирнадцять із п’ятнадцяти членів Ради Безпеки ООН підтримали Україну в конфлікті. Їхня ж Росія залишилася на без найменшої підтримки… І ось цей пасаж на телеканалі «РТР-Планета»…

Біле зухвало й нахабно називають чорним і безупинно ллють бруд на Україну.

Я завжди, приміром, до цього вважав вдумливою людиною режисера Карена Шахназарова. Але те що він плів на передачі В. Соловйова, просто не вміщується в поняття здорового глузду. Приміром, став згадувати, якою в часи радянської пори була в Україні могутня… армія. Як добре жилося в СРСР. А ось сьогодні, мовляв, українці все розвалили. Перетворили свою державу в новітню руїну. Немає ні армії, ні генералів…

«…А в них же ж є атомні станції. Вони знаходяться лише за 500-600 кілометрів від наших міст. І це надзвичайно небезпечно для Росії…» - були його слова.

За психічно викривленою логікою синка колишнього помічника генерального секретаря ЦК КПРС, РФ повинна вводити свої війська в Україну, щоб буцімто захистити світ від ядерної загрози з боку бандерівців.

Ви чули про таке? Абсолютна шизофренія. Повна маячня.

Якщо так мислити, то Росія має вводити свої війська й до Польщі, країн Балтики, де теж є ядерні блоки атомних станцій. Нехай Москва стає тоді світовою захисницею. Тільки чомусь всюди росіян вжахаються через їхню імперську зашореність, амбітність і чванливе сталення до всіх.

У студії був і відвертий російський шовініст, українофоб Олександр Проханов.

Що плів він – важко й передати.

«…Іще два місяці тому й ніхто не міг подумати про повернення Криму. А тепер нам повертається це високе щастя. Як чудо, як Колхіда…  Його дарує нам великий Путін Таврічєскій. Геній і відроджувач імперії. Ми йдемо в Крим як весна… І несемо з собою весну пробудження. Це історичний оптимізм. Руськіє йдуть фашистськими територіями… Руськіє несуть весну проти всіх історичних свастик…»

Уважний В. Соловйов влучно підмітив. Що в цьому образі весна недоречна. Бо весною в усіх психічно хворих відбувається загострення. Однак, Проханов на те махнув рукою. «Головне, що Крим тепер наш…»

 Л. Ярмольник, до речі, львів’янин, який у ситуації оголошення Росією протиправного окупаційного наступу на Крим і Україну вже проявив себе публічно, як справжній яструб війни, на цьому ефірі зично заявив: «З цими людьми (малися на увазі українціавт.) треба розмовляти силою…»

І чого воно скаче – важко збагнути… Явно накличе на себе рядок у чорному списку осіб, котрі є небажаними особами і в Україні, і в Львові…

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]