Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.12.2013 09:50

Влада не чує ЄвроМайдана? Де знайти сурдолога?

Злочинні фальсифікації на виборах - відверті, нахабні - чи не це бува конкретна відповідь влади на народні віче, мирний протест громадян у центрі столиці? Майдан чує весь світ, і тільки глухі до вимог людей печерські зверхники...

Масові фальсифікації, підкупи на останніх довиборах до парламенту чітко і однозначно показали: на напрямку реалізації виборчого права рідна наша Україна дійшла до самого краю, попереду немає ніяких моральних заставок, канонів, тільки одне – глуха, залізобетонна  стіна. Галасуй – не галасуй на Майдані, бий у всі дзвони, закликай – не закликай до совісті всіх, скликай сюди хоч би з усього світу поважних і шанованих гостей, моральних авторитетів, розбивай на Хрещатику навіть шатро самого  Барака Обами – тим, хто захопив владу все це цілковито до одного відомого місця. Вони й далі будуть уперто робити своє - цинічно принижуватимуть, топтатимуть  усі закони, Конституцію, діятимуть силою, шантажем, підкупом. Лиш би залишатися біля керма, бути на вершині влади. Позаяк із неї вони багатіють…

Ситуація однозначно показала, що влада в кожному селі, місті, районі, виборчому окрузі створила мережу бандитських зграй, які за гроші здатні провести через начебто вибори будь-якого кандидата, будь-яке рішення, отримати замовний результат. Оскільки частина суспільства опинилася в надзвичайній скруті, доведена до економічного відчаю і за триста-чотириста гривень готова продати все, не кажучи вже про честь, гідність, свій виборчий голос. Піти на найпідліші злочини проти волі людей, суспільства.

Чи є будь-який мирний, цивілізований, законний спосіб виходу із ситуації, з Майданного тупика?

Я його бачу тут.

Щоб побороти зло, за всяку ціну потрібно удосконалити повноваження статті 5-ої Конституції України, розширивши права народу. Відповідно до Основного закону саме начебто народ  є єдиним джерелом влади. Читаємо далі:  "Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування."

Але як він це може здійснити, коли ці структури нахабно захоплені злочинним угрупуванням?

В Конституцію має бути введено привілей народу стати суб'єктом конституційного права. Себто, мати можливість відкликати з влади всіх, аж до глави держави. Навіть тоді, коли вони захопили, узурпували владу. Аж до конституційного права, підкреслю, на легальне збройне повстання.

Інакше Майдан може перетворитися на клаптик резервації революціонерів, у гетто свободи й демократії, де можна кричати все, що лишень заманеться, але тебе ніхто не почує. А ось вийдеш за його барикади і потрапляєш в хащі диктаторського режиму, лабети злочинницького режиму.

Як це все зробити – мають думати опозиційні парламентські фракції, фахівці з конституційного права. Звісно, якщо вони дружать із совістю і хочуть добра своїм дітям та онукам…

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]