Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.04.2014 16:01

Хто ти, столичний голово?

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Як показали попередні вибори мера Києва та Київради, кияни вміють ламати всі політологічні прогнози

4 квітня в Україні стартують місцеві вибори: кияни за два місяці мають визначитися з пріоритетами у виборі наступного міського голови та депутатів Київської міської ради. Поки що, це кандидати у мери Києва, які заявили про своє бажання йти на вибори (за абеткою).

Микола Катеринчук. Народний депутат з 2002 року по сьогодні. Довгий час працював юристом. У 2004 році представляв інтереси Віктора Ющенка у Верховному суді під час розгляду справи про визнання недійсними результатів другого туру президентських виборів. Має ступінь кандидата юридичних наук. З 2007 року очолює Європейську партію України. Балотувався на посаду мера у 2008 році, проте поступився Леоніду Черновецькому. В тому ж році його блок на виборах до Київради отримав 4,25% голосів киян.

В’ячеслав Кириленко. Народний депутат 3-7 скликань, голова партії «За Україну». Активіст студентського руху, все життя працював у сфері політики. В уряді Тимошенко працював Міністром праці та соціальної політики, а в уряді Єханурова – віце-прем’єром з гуманітарних питань. Має ступінь кандидата філософських наук.

Віталій Кличко. Народний депутат 7 скликання, керівник третьої за величиною фракції у Верховній Раді, лідер партії «УДАР». Колишній боксер, чемпіон світу з боксу за версіями WBC , WBO . Кандидат наук у галузі фізичного виховання і спорту. Політик, який втретє братиме участь у виборах очільника столиці. Попередні два рази – у 2006 та у 2008 роках – Кличко програвав Леоніду Черновецькому.

Ігор Луценко. Журналіст та громадський діяч, в минулому – головний редактор інтернет-сайту «Економічна правда» та співзасновник організації «Збережемо старий Київ». У 2012 році балотувався до Верховної ради за 223 виборчим округом, але знявся на користь опозиційного кандидата.

Юрій Луценко. Народний депутат 4 та 6 скликань, міністр МВС в урядах Юлії Тимошенко та Юрія Єханурова. В минулому, співголова акції «Україна без Кучми» та один із польових командирів Майдану 2004 року. В грудні 2010 року був затриманий, а пізніше засуджений за справою, яку Європейський суд з прав людини визнав політично мотивованою, більше двох років провів в ув’язненні. На позачергових виборах у Київраду в 2008 році очолював список «Нашої України – Народної самооборони», проте представництва партія в міськраді не отримала.

Леся Оробець. Народний депутат 6-7 скликань, активний блогер. Відома співпрацею з громадськими організаціями та антикорупційною діяльністю – протягом 2011-2012 років надіслала більш ніж 400 депутатських звернень, орієнтованих на протидію корупції.

Думаю, що бажаючі ще будуть.

Втім, зазначу: як показали попередні вибори мера Києва та Київради, кияни вміють ламати всі політологічні прогнози, голосувати всупереч стереотипам, не виправдовувати соцрейтинги і приймати неочікувані рішення щодо обрання своїх очільників.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]