Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.02.2014 12:33

Поки невинні сидять, винуваті виходять на свободу

Експерт з місцевого самоврядування, ексдепутат Київради

Вибірковому правосуддю в Україні епохи Януковича годі дивуватися.

7 лютого Печерський райсуд зняв з колишнього голови КМДА Олександра Попова всі звинувачення щодо кривавого розгону Євромайдану вночі 30 листопада. Разом із Поповим від відповідальності звільнений і колишній заступник голови РНБО Володимир Сівкович, який разом із Поповим керував зачисткою площі.

Офіційна причина звільнення, вказана прокуратурою – виконання закону про амністію. Насправді ж це означає, що ні Попов, ні Сівкович, ні жоден міліцейський чиновник або боєць не понесуть ніякого покарання. Весь процес з відстороненням та допитами Попова знову виявився лише показухою для замилювання очей телеглядачів.

Звісно, вибірковому правосуддю в Україні епохи Януковича годі дивуватися. Проте прикметно, що двох людей, безпосередньо причетних до звірячого побиття студентів, звільнив той самий суд, який за надуманими справами посадив до в’язниці Юлію Тимошенко та Юрія Луценка. І зробив це в той самий час, коли в заручниках у влади перебувають десятки безневинних активістів Євромайдану.

Така вона, справедливість по-українськи в розумінні регіоналів: суди арештовують ветеранів-афганців за те, що останні затримали кишенькового злодія – міліція заарештувала 4 представників сотні афганців із Самооборони – і збираються посадити на 15 років батька двох малолітніх дітей лише за те, що віз у багажнику шини, але людей, що віддавали накази бити беззбройних студентів, карати ніхто й не збирався (інцидент з киянином Дмитром Юрченком). Міліція відкрила справу через спалення фотографій Захарченка та Пшонки і водночас суд відпустив під особисте зобов'язання трьох підозрюваних у побитті Чорновол . Законне беззаконня...

Винні й далі гулятимуть на свободі, якщо не відбудеться перезавантаження влади, не відбудеться докорінна реформа судової системи.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]