Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.07.2016 16:25

Переважна більшість киян не можуть фінансувати ремонт своїх будинків

Ексдепутат Київської міської ради

Як і у випадку з грабіжницькими тарифами, якщо держава доводить свою соціальну безвідповідальність та грабує українців, місцева влада має докладати зусиль для того, щоб відвести удар від громадян.

Нове законодавство в сфері власності багатоквартирними будинками, яке вступило в силу 1 липня створило купу проблем як для киян, так і для Київради. Сьогоднішнє засідання бюджетної комісії із дискусії щодо проектів змін до бюджету і програми соціально-економічного розвитку перейшло в дискусію суто про те, що роботи із проблемами житлового фонду. 

Коаліція у Верховній Раді ухвалила закон, покликаний для того, щоб держава просто відмовилася від своїх соціальних зобов'язань. Очевидно, що 90 % киян не мають можливості фінансувати ремонт своїх будинків, чого законодавці свідомо не врахувати. 

Кияни зараз стали заручниками ситуації. Законодавство не дає однозначної відповіді на всі питання здійснення права власності, а також панує невизначеність в питанні фінансування з міського бюджету ремонту житлового фонду. 

Очевидно, що Київрада має зробити все можливе для того, щоб фінансування цих робіт з міського бюджету все ж відбувалося. В крайньому разі будинки мають передаватися на баланс і повну відповідальність мешканців лише після капітального ремонту, оновлення інженерних мереж тощо. Не інакше. 

Як і у випадку з грабіжницькими тарифами, якщо держава доводить свою соціальну безвідповідальність та грабує українців, місцева влада має докладати зусиль для того, щоб відвести удар від громадян. 

Яке б не було ухвалено рішення відносто фінансування житлового фонду, ситуація лишається абсурдною і загрозливою. Вирішувати її глобально треба на законодавчому рівні та рівні центральної виконавчої влади. Проте, волі до того ми не бачимо. 
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]