Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.12.2015 19:11

Правоохоронні органи повинні відстоювати інтереси мешканців Києва

Ексдепутат Київської міської ради

Заявники скаржаться на виробничу екологічно небезпечну, за їх словами, діяльність Дочірнього підприємства «РОЗА-ХУТРО» ЗАТ «Трикотажна фабрика «Роза», що розташоване за адресою: м. Київ, Святошинський район, вул. Янтарна, 6.

Під час сесії Київради 17 грудня звернувся із запитом до Прокуратури міста Києва з вимогою належним чином розслідувати кримінальне провадження № 42014100080000237 від 18.11.2014., відкрите за фактом звернення мешканців селища Жовтневе, що в Святошинському районі Києва.

Заявники скаржаться на виробничу екологічно небезпечну, за їх словами, діяльність Дочірнього підприємства «РОЗА-ХУТРО» ЗАТ «Трикотажна фабрика «Роза», що розташоване за адресою: м. Київ, Святошинський район, вул. Янтарна, 6.

Скаржники стверджують, що ДП «РОЗА-ХУТРО», яке знаходиться на відстані близько п’ятдесяти метрів до найближчого житлового будинку, в процесі своєї господарської діяльності здійснює викиди 8-ми отруйних хімічних сполук в атмосферне повітря (дані самого підприємства), однак які це сполуки підприємство не розголошує. Із початком діяльності потенційно небезпечного суб’єкта господарської діяльності зросла захворюваність жителів селища Жовтневе, надто це позначається на житті та здоров’ї дітей та осіб похилого віку.

На жаль, за словами місцевих мешканців, є випадки госпіталізації та навіть два летальні випадки від ускладнень. Відомо, що за даним фактом слідчим відділом Святошинського РУ ГУМВС України в місті Києві ведеться досудове розслідування.

Як стверджують представники громадського комітету селища Жовтневе, у даному кримінальному провадженні вони являються заявниками, а на неодноразові звернення до МВС та прокуратури щодо визнання їх потерпілою стороною у кримінальному провадженні правоохоронні органи ніяким чином не реагують. Тому серед мешканців селища Жовтневе виникає занепокоєння щодо дотримання їх законних прав та інтересів під час проведення досудового слідства у зазначеному кримінальному провадженні.

Я вимагаю надати вичерпну інформацію стосовно стану досудового розслідування кримінального провадження № 42014100080000237, визнання (невизнання) потерпілих, вручення особам письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, які слідчі дії було проведено та які планується провести, яких свідків було допитано, які експертизи було призначено (планується призначити), направлення кримінального провадження до суду чи закриття відповідно до положень ст. 284 КПК України. Крім того, наполягаю, щоб відповідно до положень ст. 55 КПК України, було визнано потерпілими осіб, яким кримінальним правопорушенням завдана шкода.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]