Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.12.2014 10:25

25 тис. тон українського вугілля у вагонах залишили на розграбування?

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

402 вагони вугілля, видобуті українськими державними шахтами на Донбасі, простоюють під Дебальцевим. Тим часом його розграбовують.

402 вагони вугілля, видобуті українськими державними шахтами на Донбасі, простоюють під Дебальцевим. Тим часом його розграбовують.

 

 

402 вагони - це 25 000 тон вугілля, що складає 1/3 від того сухогрузу, який вже  прийшов з ПАР по 80 дол. за тону. Відповідні вагони з українським вугіллям стоять на залізничній станції Дебальцеве-Сортувальна Донецької залізниці на території, яку контролюють наші військовики. Залізнична колія не пошкоджена.

 

На питання: «Чому не забирають?», залізничники кивають на армію, а армія на залізничників. А між тим, ночами хтось розкрадає ці вагони і вивозить вугілля приватним способом.  Хто на цьому заробляє? Не знаю. Знаю, що втрачає - Україна!.

 

Це відбувається в час, коли деякі ТЕС, які використовували вугілля, або на межі закриття, або, як Трипільська ТЕС, перейшли на газ. Таким чином, ми формально не купуючи у Росії вугілля, заміщуємо його газом, який змушені будемо додатково купити у Росії.

 

Будь-які дискусії щодо того купувати у Росії електроенергію чи вугілля видаються безглуздими, адже при такому ставленні до вугільної галузі (в тому числі і до вже видобутого українськими шахтарями вугілля), ми, навіть за умови відмови від російської електроенергії та вугілля, будемо просто замінювати їх газом, купленим у тієї самої Росії.

 

Звернувся до Прем’єр-міністра України, Генпрокурора та Міністра внутрішніх справ з проханням взяти це питання під особистий контроль, розслідувати причини простою вантажу та виявити і покарати осіб чи структури, які розграбовують зазначене  вугілля.

 

Ще влітку я заявляв про недостатню увагу до вугільної галузі  на територіях, що знаходяться на неокупованих територіях України. А зараз, як бачите, навіть видобуте вугілля ніхто не хоче забирати. Місцеві жителі впевнені, що це робиться навмисно для того, щоб під прикриттям бойових дій вугілля можна було просто вкрасти. Помножте 25 тис. тон на 70-80 дол. і отримаєте ціну цієї халатності!  А можливо, якщо за це серйозно візьметься Генпрокуратура і Міністерство внутрішніх справ, буде доведено, що це не просто халатність, а злочин.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]