Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.10.2014 13:19

Україна судитиметься із Росією за "Чорноморнафтогаз"

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Україна судитиметься із Росією щодо українського підприємства «Чорноморнафтогаз», яке видобуває нафту і газ на території нині окупованої Росією Автономної Республіки Крим.

Україна судитиметься із Росією щодо українського підприємства «Чорноморнафтогаз», яке видобуває нафту і газ на території нині окупованої Росією Автономної Республіки Крим.

 

Таку відповідь отримав  від Міністерства юстиції України на своє звернення.

 

Серед претензій української держави до Росії я не побачив судового позову щодо «Чорноморнафтогазу», а тому звернувся з цим питанням до Міністерства, яке повідомило, що це підприємство додано у список претензій.

 

12 червня 2014 року Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини направлено до Європейського суду з прав людини доповнення до міждержавної заяви проти Російської Федерації від 13 березня 2014 року. Зокрема, зі скаргами щодо порушення майнових прав держави та резидентів України, яке містить перелік підприємств, установ та організацій, в тому числі і державне підприємство «Чорноморнафтогаз», майно яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та було «націоналізовано» органами влади Російської Федерації.

 

Я не прихильник того, щоб Росія викупала наші підприємства. Я прихильник того, щоб вона платила за оренду наших потужностей за найвищими цінами та компенсації за порушення законодавства. Адже рано чи пізно ці підприємства знову будуть українськими. Головне, щоб не вийшло так, що після повернення Криму всі підприємства на цій території вже будуть офіційно викуплені Росією в України.

 

Сподіваюся, що нафта і газ, який видобуває підприємство «Чорноморнафтогаз», буде передано Україні, що допоможе нам вирішити проблеми із зимівлею.

 

Як відомо, російською владою незаконно захоплено наше підприємство «Чорноморнафтогаз», яке видобуває протягом року близько 2 млрд. куб. м газу. Таким чином, Росія незаконно використовує український газ. Тому Україна має право претендувати на конфіскацію 1/12 газу річного обсягу видобутку щомісяця.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]