Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.06.2014 14:48

Ймовірний розкрадач "Родовід Банку" хоче повторити "подвиг" нардепа-вб

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Маю підозру, що працівники Державної пенітенціарної служби України допомагають підозрюваному у вбивствах, замахах на вбивство та розкраданні майна ПАТ «Родовід Банк» в особливо великих розмірах О. Шепелеву уникнути ув’язнення.

Маю підозру, що працівники Державної пенітенціарної служби України допомагають підозрюваному у вбивствах, замахах на вбивство та розкраданні майна ПАТ «Родовід Банк» в особливо великих розмірах О. Шепелеву уникнути ув’язнення.

 

Відтоді, як суди винесли рішення щодо утримання О.Шепелева під вартою, він намагається уникнути регулярного режиму перебування у СІЗО та домогтися протиправного звільнення з-під варти. Певно, він взяв за основу метод звільнення від відбування покарання, який був застосований колишнім депутатом-вбивцею Лозинським.

  

Як мені повідомили компетентні джерела, 25.04.2014 року захистом підозрюваного було повідомлено про лікарське обстеження підсудного медиками, результати якого нібито свідчили про наявність у О.Шепелева кількох серйозних захворювань – зокрема «розсіяного склерозу», що ніби потребувало його негайного переведення з СІЗО в умови стаціонарного лікування у спеціалізовані медичні заклади. Згодом висновком комісійної судово-медичної експертизи № 149/14 від 26.05.2014 року наявність у Шепелева О.О. діагностованих лікарями захворювань залишилася не підтвердженою.

 

Проте Шепелев, 5 червня всупереч висновкам комісії, за досить дивних з точки зору звичайної практики обставин, був вивезений з Київського слідчого ізолятора бригадою швидкої допомоги та доставлений до Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Чому дивних обставин? По-перше, госпіталізація підозрюваного з СІЗО до клінічної лікарні швидкої допомоги відбувся не на підставі відповідних медичних показників, а ніби за письмовою вказівкою заступника начальника Державної пенітенціарної служби на ім’я начальника СІЗО №13. По-друге, його госпіталізували з діагнозом «гіпертонічний криз», який традиційно лікується в межах медичної частини СІЗО, де є все необхідне для лікування цього найрозповсюдженішого діагнозу серед затриманих.

 

Після госпіталізації підозрюваного йому були діагностовані ознаки ще одного з найтяжчих у світі захворювань – «вірусного енцефаліту». У той же час «хворого» було розміщено у реанімаційному відділенні на стаціонарне лікування. Згодом, знову ж таки за результатами вивчення відповідної медичної документації Шепелева, діагноз «вірусний енцефаліт» одразу ж був категорично спростований.

 

І тут лікарі чи то залякані злочинцем, чи то простимульовані фінансовою винагородою, майже щодня почали змінювати Шепелеву діагноз: наприклад, 06.06.2014 року він змінився з визначеного напередодні «вірусного енцефаліту» на «гіпертонічну хворобу ІІ-ІІІ ст.», 10.06.2014 року – на «набряк легень», 12.06.2014 року був встановлений так би мовити «узагальнюючий діагноз» - й «гіпертонічна хвороба ІІ-ІІІ ст..», й «гіпертонічний криз ІІІ ст.», й «остеохондроз поперекового відділу хребту», й «радікулярний та больовий синдром», й «ангіопатія сітківки» та вже ніби раніш втрачений «хворим» «розсіяний склероз.

 

Як на мене, абсолютно очевидно, що Шепелев симулює захворювання, щоб уникнути перебування у СІЗО. Також прогнозовано він, напевне, згодом вимагатиме звільнення його з-під варти на підставі «псевдо медичних показників», як це свого часу робив колишній депутатом-вбивця Лозинський.  

 

Саме тому я звернувся до в.о. Генерального прокурора України, голови комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, голови Адміністрації Президента України, до першого Віце-прем’єр-міністра України, Міністра юстиції України та до голови Державної пенітенціарної служби України з проханням провести перевірки щодо додержання відповідними працівниками Державної пенітенціарної служби України, відповідних закладів Міністерства охорони здоров’я законності при організації виконання судових рішень стосовно підозрюваного Шепелева. Та прийняти негайні заходи щодо приведення режиму утримання Шепелева О.О. під вартою у відповідність до норм чинного законодавства; встановити та притягнути до відповідного виду відповідальності (в тому числі – кримінальної) осіб з числа працівників Державної пенітенціарної служби України, відповідних закладів Міністерства охорони здоров’я, якими були припущені порушення законодавства.  

 

Як відомо, Шепелев О.О. з грудня 2012 року перебував у міжнародному розшуку. 04.07.2013 року він був затриманий у м. Будапешт (Угорська Республіка) і за результатами проведеної процедури його екстрадиції 26.03.2014 року був доставлений до м. Київ до місця знаходження органу досудового розслідування кримінальних проваджень стосовно нього – Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.  

 

27.03.2014 року ухвалами слідчих суддів Печерського районного суду м. Києва та Ворошиловського районного суду м. Донецька від 11.04.2014 року стосовно Шепелева О.О. було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він підозрюється у вчиненні організації розкрадання майна ПАТ «Родовід Банк» в особливо великих розмірах, службових підроблень, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, організації ним незаконного заволодіння транспортним засобом Мовчана В.Є., а також організації вчинення замаху на вбивство Дядечка С.В., Філонюка Ю.В., Ковтуна В.М., вчинення умисного вбивства Кириченка С.В. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]