Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.06.2014 10:27

Нардепи повинні мати можливість піти на війну

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Зареєстрував у Парламенті законопроект № 4977 «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо проходження військової служби народним депутатом під час оголошення військового стану)».

Зареєстрував у Парламенті законопроект № 4977 «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо проходження військової служби народним депутатом під час оголошення військового стану)».

 

Згідно чинного Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат України не має права суміщати депутатський мандат з іншими видами діяльності, а саме одночасно бути на державній службі. Згідно чинного Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» військова служба прирівнюється до стажу державної служби.

 

Народний депутат, згідно Закону, не має права одночасно виконувати обов’язки народного депутата та проходити військову службу. В мирний час дане обмеження не створює значних ускладнень. Однак під час введення військового стану, проведення бойових дій на території України та загрози національної безпеки держави накладені згідно законодавства України обмеження не дозволяють народному депутату захищати рідну Батьківщину у лавах збройних сил України від зовнішнього та/або внутрішнього ворога. Як на мене, це не правильно. Я готовий, як і багато моїх колег, взяти до рук зброю вразі такої потреби. Саме тому, я вирішив зняти законодавче обмеження на право, яким володіють мало не всі, окрім народних депутатів. Не хотілося б, щоб депутати були патріотами лише на словах. Тим паче, що під час військового стану діяльність Парламенту фактично обмежена і вся повнота влади переходить до головнокомандуючого. Крім того, бойовий досвід багатьох із нас і особистий приклад могли б виявитися корисним під час бойових дій.

 

Даним проектом вносяться зміни до Закону України «Про статус народного депутата України». Проектом Закону передбачено, що у випадку введення військового стану в Україні або в окремих її місцевостях народний депутат має право виконувати військовий обов’язок та проходити військову службу у Збройних Силах України відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]