Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.04.2014 10:03

НАН України сприяла розкраданню близько 50 тис. га земель держвласност

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Національною академією наук України за попередні роки було незаконно передано 50% державних земельних ділянок, що перебувають в постійному користуванні НАН України.

Національною академією наук України за попередні роки було незаконно передано 50% державних земельних ділянок, що перебувають в постійному користуванні НАН України.

Таку інформацію з проханням сприяти відкриттю досудового кримінального провадження за фактами чисельних зловживань та протиправної діяльності в системі НАН України отримав від Вільної профспілки освіти і науки України.

За установами і організаціями НАН України ( 187 установ ) закріплено на умовах постійного використання понад 148 тис. га (416 земельних ділянок) , що перебувають у державній власності. Однак, правовстановлюючу документацію на земельні ділянки, що перебувають у державній власності оформлено лише на рівні 68% (101 тис. га). Тобто, за інформацією НАН України, понад 47 тис. га земельного фонду, що перебуває у державній власності у відповідності до вимог чинного законодавства не мають правовстановлюючої документації і відповідно де-юре втрачені державою.

Разом з цим, за оперативними даними, реальна кількість земельних ділянок, що перебуває в постійному користуванні НАН України і фактично використовується не за цільовим призначенням (за умов безоплатного використання сторонніми організаціями) та незаконно відчужена сягає понад 50%.

А реальна інформація щодо державної реєстрації земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні НАН України в органах Державної реєстраційної служби України взагалі відсутня , що створює умови до системного «розмивання» та масштабної втрати державної власності на землю.

Не таємниця, що всі структури працювали на банду Януковича та інших злочинців, намагаючись вкрасти якомога більше держмайна і ресурсів. Зараз, коли влада змінилася, необхідно провести ревізію всього, що мало би належати державі і повернути незаконно привласнене. Не достатньо просто покарати винного в розкраданні, дуже важливо повернути у держвласність те, що було вкрадено. Сподіваюся, згадані 50 тис. га землі, Янукович чи інші злочинці не склали, як килим у приватний гелікоптер і не вивезли їх в Росію чи Саудівську Аравію. Тож, що-що, а землю можна повернути державі. Сподіваюся, прокуратура це зробить швидко і ефективно.

Крім того, звернувся до НАН України з проханням провести розслідування, не чекаючи висновків державних органів, очистити колектив від тих, хто сприяв розкраданню держави і не допустити аналогічних дій щодо землі чи майна у майбутньому. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]