Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.04.2014 14:20

Закликав Ахметова знайти новітнього Гундервассера для екс-фабрики

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Зараз, коли у всій країні відбувається оновлення влади і в Києві господарює демократична влада, я думаю, Ахметову саме час виконати обіцяне та побудувати арт-центр, який би став справжньою прикрасою Києва.

У квітні 2012 року Р. Ахметов обіцяв повернути первозданний вигляд фасадам будівель зруйнованих його фірмою на Андріївському узвозі, 10-а, на вул. Фролівській, 9-11 та збудувати на території зруйнованої колишньої фабрики «Юність» малоповерховий арт-простір. А після завершення будівництва готовий був передати цей арт-простір в управління міськими громадськими та творчими організаціями. Минуло 2 роки, але обіцяне не зроблено.

 

Зараз, коли у всій країні відбувається оновлення влади і в Києві господарює демократична влада, я думаю, Ахметову саме час виконати обіцяне та побудувати арт-центр, який би став справжньою прикрасою Києва.

 

Дивовижно, що в Україні є потужні і багаті олігархи, яких немає в інших країнах, але ці олігархи за увесь час незалежності України не побудували жодної споруди, яка б викликала інтерес у світу з мистецько-архітектурної точки зору. І, як ви розумієте, питання не грошах, а у креативі та мисленні. Я не сумніваюся, що у будь-якого із наших олігархів і в Ахметова, і в Пінчука, і в Коломойського, і у Фірташа виставило б грошей побудувати якусь споруду типу тієї, що у кінці 20 ст. побудував у Відні австрійський художник, дизайнер та архітектор Ф. Гундервассер. Ці споруди з будівельної точки зору -архітектурно ускладнені кількаповерховки. Отже і грошей на їхнє будівництво могло би вистачити у звичайного «рядового» мільйонера. Тож я закликаю не до гігантоманії, а до створення реального креативного проекту.

 

Нагадаю, у квітні 2012 року Андріївський узвіз втратив три історичні будівлі. Їх знесли під час реконструкції вулиці. Тоді забудовники знесли три фасадні будівлі на Андріївському узвозі, 10-А.  7 серпня о 20:00 на перетині вулиць Боричів Тік та Фролівська, що на Андріївському узвозі в місті Києві, остаточно знесли будівлю фабрики «Юність».

 

Як відомо, столичне ТОВ «Андріївський Плаза» мало намір побудувати офісний центр класу А з торговою зоною і підземним паркінгом на 466 машин на місці колишньої фабрики «Юність» на ділянці між вулицями Боричів Тік, Фролівська і Андріївський узвіз. ТОВ «Андріївський плаза» належить «ЕСТА Холдінгу», що входить до групи «СКМ» Ріната Ахметова.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]