Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.12.2013 11:54

12 нардепів ініціюють створення Громадського комітету самоврядування К

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Я та мої 11 колег народних депутатів України, обраних у Києві, ініціюємо проведення Загальних зборів киян в колонній залі Київради.

Я та мої 11 колег народних депутатів України, обраних у Києві, ініціюємо проведення Загальних зборів киян в колонній залі Київради.

На зборах будуть розглядатися три питання: створення Громадського комітету (Ради) самоврядування, затвердження положення про Громадський комітет (Раду) самоврядування та обрано персональний склад цього Комітету (ради).

 

Збори проводитимуться відповідно до ст. 8 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні, ст. 11 Статуту Київської міської ради, Положення про загальні збори громадян за місцем проживання, яке затверджено постановою ВРУ №3748-XІІ від 17 грудня 1993 року.

 

Київська влада останні роки системно працювала проти інтересів міста і була нелегітимною в очах громади, але з 2 червня 2013 року вона і юридично втратила свою легітимність. Останнім часом київська влада перейшла будь-які межі: вона застосовувала Беркут для не допуску киян та нардепів до приміщення Київради, вона ініціювала заборону мирних акцій протесту, вона (за твердженням МВС) ініціювала криваве побиття студентів на Майдані 30 листопада. Після початку революційних подій 1 грудня О. Попов, Г. Герега та інші київські можновладці, фактично самоусунулися від виконання службових обов’язків, кинули напризволяще місто, роблять все можливе для того, щоб ставити перепони киянам. У зв’язку із цим, у громади не залишається іншого вибору, як створити згаданий Громадський комітет, який активно впливатиме на рішення гострих столичних проблем та добиватиметься щонайшвидшого проведення виборів у Києві. Можливо разом із достроковими виборами Парламенту і Президента. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]