Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.12.2013 12:33

Рибак відмовляється озвучувати результати голосування пофракційно

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Рибак на моє звернення - озвучувати під час засідань ВРУ результати голосування, в тому числі і кількість голосуючих по фракціях, спеціально для тих, хто слідкує за ходом засідань Парламенту по радіо та для тих, хто не може бачити – відповів, що законодавс

Рибак на моє звернення - озвучувати під час засідань ВРУ результати голосування, в тому числі і кількість голосуючих по фракціях, спеціально для тих, хто слідкує за ходом засідань Парламенту по радіо та для тих, хто не може бачити – відповів, що законодавство дозволяє йому цього не робити.

До мене надходять скарги виборців, які вкрай обурені тим, що під час засідань сесій Верховної Ради України її головою В. Рибаком не озвучується кількість голосуючих по фракціях. Значна кількість громадян слідкує за засіданнями ВРУ по радіо, тому вони не мають змоги побачити результати голосування, які висвітлюються на табло. Додайте до цих радіослухачів, людей зі слабким зором чи тих, хто взагалі не може бачити. Виходить, що відбувається певна дискримінація.

 

На сьогодні, відповідно до Регламенту ВРУ, результати голосування можуть висвітлюватися на інформаційному табло електронної системи в залі засідань по депутатських фракціях (групах). А головуючий оголошує результати голосування по депутатських фракціях лише на вимогу народних депутатів України.

 

Оголошення результатів голосування по депутатських фракціях з усіх питань порядку денного можливе за умови внесення відповідних змін до Регламенту ВРУ з попереднім вивченням впливу зазначених змін на ефективність роботи Парламенту.

Якщо взяти, приміром, вчорашнє голосування за відставку Уряду, то для громадськості було важливо не лише те, хто проголосує «за» чи «проти», але й те, хто з депутатів підтримав Уряд, який не лише довів економіку до повного розпаду, а й дав добро на побиття людей на Майдані. Тому обнародування таких даних в переважній кількості випадків є дуже важливим для суспільства. Вчора всі ЗМІ повідомили, що за відставку Уряду не голосували регіонали, комуністи, а також частина позафракційних. Але таке широке висвітлення мають далеко не всі питання. Тому я готую відповідний законопроект і намагатимуся внести зміни до Регламенту.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]