Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.10.2013 14:39

Пропоную відзначити 100-річчя Музею Верещагіна

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Пропоную відзначити у 2014 році на державному рівні 100-річчя заснування Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В.Верещагіна.

Пропонуювідзначити у 2014 році на державномурівні 100-річчя заснування Миколаївського обласного художнього музею ім.В.В.Верещагіна.

 

Відповідний проектПостанови № 3397 про відзначення 100-річчя заснування Миколаївського обласногохудожнього музею ім. В.В.Верещагіна зареєстрував у Парламенті.

 

В Україні не таквже і багато музеїв, які мають таку глибоку історію, а в південній Україні такихстолітніх музеїв майже немає. Мені б дуже хотілося, щоб в нашій країні надержавному рівні святкували не лише ювілеї політиків, вчених, науковців,князювань і битв, а й ювілеї театрів, музеїв та визначних пам’яток. У Миколаєвіпрекрасний музей, і я сподіваюся, підготовка до святкування 100-річчя з дняйого заснування приверне до нього додаткову увагу місцевої і центральної влади,а також зробить цей музей ще кращим і ще популярнішим.

 

Сподіваюся, що депутатиВРУ незалежно від політичної орієнтації підтримають вказаний проект Постанови.

 

Музей бувзаснований місцевим меценатом, князем М.А. Гедройцем та вперше відчинив своїдвері 6 червня 1914 року за підтримки І.Є. Рєпіна.

 

Слід зазначити,що творчість Верещагіна являла собою антилюдську суть будь-якого збройногопротистояння. Ці спостереження цінні тим, що вони по суті документальні ізроблені безпосереднім учасником військових компаній. Викликає інтерес генезискадрового військового від хороброго бойового офіцера до затятого пацифіста. Заіронією долі В.В Верещагін загинув разом зі своїм товаришем – адміралом С.О.Макаровим – уродженцем міста Миколаїв на борту панцерника «Петропавловськ» в1904 році поблизу Порт-Артур під час Російсько-японської кампанії.

 

Враховуючи значущістьвідзначення сотої річниці від заснування Миколаївського обласного художньогомузею ім. В.В. Верещагіна в контексті унікальності творчої спадщини художника таз метою вжиття заходів зі збереження художніх фондів пропонується прийняти цю Постанову.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи