Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.10.2013 14:39

Пропоную відзначити 100-річчя Музею Верещагіна

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Пропоную відзначити у 2014 році на державному рівні 100-річчя заснування Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В.Верещагіна.

Пропонуювідзначити у 2014 році на державному рівні 100-річчя заснування Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В.Верещагіна.

 

Відповідний проект Постанови № 3397 про відзначення 100-річчя заснування Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В.Верещагіна зареєстрував у Парламенті.

 

В Україні не так вже і багато музеїв, які мають таку глибоку історію, а в південній Україні таких столітніх музеїв майже немає. Мені б дуже хотілося, щоб в нашій країні на державному рівні святкували не лише ювілеї політиків, вчених, науковців, князювань і битв, а й ювілеї театрів, музеїв та визначних пам’яток. У Миколаєві прекрасний музей, і я сподіваюся, підготовка до святкування 100-річчя з дня його заснування приверне до нього додаткову увагу місцевої і центральної влади, а також зробить цей музей ще кращим і ще популярнішим.

 

Сподіваюся, що депутати ВРУ незалежно від політичної орієнтації підтримають вказаний проект Постанови.

 

Музей був заснований місцевим меценатом, князем М.А. Гедройцем та вперше відчинив свої двері 6 червня 1914 року за підтримки І.Є. Рєпіна.

 

Слід зазначити, що творчість Верещагіна являла собою антилюдську суть будь-якого збройного протистояння. Ці спостереження цінні тим, що вони по суті документальні і зроблені безпосереднім учасником військових компаній. Викликає інтерес генезис кадрового військового від хороброго бойового офіцера до затятого пацифіста. За іронією долі В.В Верещагін загинув разом зі своїм товаришем – адміралом С.О. Макаровим – уродженцем міста Миколаїв на борту панцерника «Петропавловськ» в 1904 році поблизу Порт-Артур під час Російсько-японської кампанії.

 

Враховуючи значущість відзначення сотої річниці від заснування Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В. Верещагіна в контексті унікальності творчої спадщини художника та з метою вжиття заходів зі збереження художніх фондів пропонується прийняти цю Постанову.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]