Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.10.2013 11:13

Влада обкрадала працівників швидкої медичної допомоги

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Медичні заклади деяких регіонів України недоплачували зарплату та надбавки водіям карет швидкої медичної допомоги поки не побачили відповідь Мінсоцполітики на моє звернення щодо умов оплати праці водіїв карет меддопомоги закладів охорони здоров’я.

Медичні заклади деяких регіонів України недоплачували зарплату та надбавки водіям карет швидкої медичної допомоги поки не побачили відповідь Мінсоцполітики на моє звернення щодо умов оплати праці водіїв карет меддопомоги закладів охорони здоров’я.

 

До мене звернулася Вільна профспілка медичних працівників від імені водіїв швидких з проханням з’ясувати, за якою ставкою заробітної плати повинні нараховувати доплати водіям швидкої медичної допомоги за класність, за тривалість безперервної роботи, за роботу у нічний час і за роботу у вихідні та святкові дні. Адже медичні заклади окремих регіонів України по-різному трактують дію нормативно правових актів, за якими повинна нараховуватися заробітна плата.

 

Як повідомили мені у Міністерстві соціальної політики України, водіям автотранспортних засобів швидкої медичної допомоги установлюється щомісячна надбавка за класність до тарифної ставки в розмірах 10; 25% залежно від класу, яка нараховується за фактично відпрацьований час, виходячи з тарифної ставки (без урахування підвищення за санітарний транспорт).

 

Надбавки за тривалість безперервної роботи нараховується в залежності від стажу роботи в розмірі до 60% посадового окладу, що нараховується виходячи з тарифної ставки за посадою, яку займає працівник, без урахування підвищень, надбавок, доплат; за кожну годину роботи у нічний час доплата складає 50% годинної тарифної ставки з урахуванням підвищень. Робота водія за графіком у неробочий та святковий день в межах місячної норми робочого часу може компенсуватися у розмірі одинарної годинної ставки понад оклад, а якщо поза графіком – у подвійному розмірі.

 

Отриману мною відповідь щодо ставок, працівники профспілки показали головним лікарям медичних закладів і, як виявилося, дійсно, у деяких з них водіям недоплачували. Як бачимо, влада обкрадала працівників медичної допомоги.

 

Сподіваюся, що завдяки спільній роботі з Вільною профспілкою таких ситуацій більше не буде. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]