Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.10.2013 10:28

Пропонують міліції фільмувати свої дії на відеокамери

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Пропонуємо працівникам міліції під час виконання своїх обов’язків при будь-яких контактах з громадянами фільмувати своїх дії на засоби відеореєстрації.

Пропонуємо працівникам міліції під час виконання своїх обов’язків при будь-яких контактах з громадянами фільмувати своїх дії на засоби відеореєстрації.

 

Таким чином ми хочемо викорінити корупційну практику працівників правоохоронних органів.

 

Відповідний проект Закону України № 3330 «Про внесення доповнень до Закону України «Про міліцію» (щодо обов’язковості здійснення відеореєстрації працівниками міліції своїх дій при здійсненні будь-яких контактів з громадянами в своїй діяльності)» зареєстрований у ВРУ. Ініціаторами законопроекту є народні депутати України від фракції «Батьківщина» я та Андрій Павловський.

 

Мені особисто було б цікаво переглянути відеофайл міліціонера, адже на переконання киян правоохоронці тільки те й роблять, що стягують гроші з бабусь-торговок у переходах і палять у підворіттях. Сподіваюся, що відеореєстрація покаже, як насправді доблесно і відчайдушно правоохоронці борються зі злочинністю.

 

Відповідно до законопроекту, відеофайли мають обов’язково містити інформацію про час, дату, місце відеореєстрації, прізвище, ім’я, по батькові, звання та посаду усіх працівників міліції, які відповідно до закону, вживають або виконують певні заходи, попередження громадян про здійснення відеореєстрації.

 

Якщо громадяни не дають згоду на здійснення відеозйомки і при цьому відсутнє рішення суду, що її дозволяє, то така зйомка має стосуватись тільки дій працівників міліції.

 

Міністерство внутрішніх справ зобов’язане буде зберігати файли відеореєстрації в єдиній базі, та зобов’язано на вимогу громадян, які контактували з працівниками міліції, надавати їм відповідні відеофайли.

 

Запропоновані зміни узгоджується з принципом гласності роботи міліції, закріпленим, зокрема в ст. 3 Закону України «Про міліцію».

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]