Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.09.2013 17:21

Держава наживається на пенсійних надбавках?

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Після того, як пенсіонери відсуджують у судах право отримувати вищі пенсії як діти або учасники війни, інваліди тощо, держава не лише не виплачує їм відсуджені надбавки до пенсій, але й позбавляє існуючих.

Після того, як пенсіонери відсуджують у судах право отримувати вищі пенсії як діти або учасники війни, інваліди тощо, держава не лише не виплачує їм відсуджені надбавки до пенсій, але й позбавляє існуючих.

До мене звернулася мешканка Оболоні пенсіонерка Бакрімова Ірина Іванівна, яка повідомила, що на сьогодні, борг Пенсійного фонду перед нею складає близько 2000 грн. і продовжує зростати. Але літня жінка самостійно «вибити» ці гроші можливості немає, тому й звернулась за допомогою до депутата.

За підрахунками Бакрімової, які пенсіонерка педантично веде в своєму записничку продовж багатьох років, Пенсійний фонд України не тільки не додав їй до пенсії чесно заслужені і доведені в суді 30% до загальної суми пенсії як дитині війни, але й з грудня 2011 року позбавив надбавки у сумі 92 грн., яку Бакрімова, як і решта українських пенсіонерів, отримувала згідно із інфляцією в країні.

До мене неодноразово звертались пенсіонери та намагались на своїх власних прикладах довести, що нещодавня Пенсійна реформа та внесені до неї правки не допомагають людям, а навпаки роблять їхнє життя більш нестерпним.

Маніпулюючи законами та підзаконними актами, в деяких випадках, влада позбавляє людину будь-яких надбавок, посилаючись на те, що неможливо отримувати одночасно дві надбавки. У тих випадках, коли громадяни через суди добиваються визнання за собою права на більшу суму надбавки, держава, посилаючись на відсутність грошей, не сплачує її. Але, в той же час, перестає виплачувати й меншу надбавку, яку до того отримувала людина, нібито тому, що тепер пенсіонер отримуватиме іншу (вищу) надбавку, яку ще раз повторю, влада не виплачує через відсутність грошей в бюджеті. Таким чином людину карають за те, що вона наважилася судитися з державою. І відсуджене не дають, і законної надбавки, які отримують сусіди теж не дають. От і виходить, що влада звітує про підвищення пенсій, а частина пенсіонерів реально втрачають гроші.

У зв’язку із цим, я звернувся до Прем’єр-міністра України М.Азарова із вимогою припинити махінації Пенсійного фонду із виплатами громадянці І. Бакрімовій та вимагаю розібратись в ситуації в цілому, адже вважаю що підлеглі Прем’єра, які займаються розподілом пенсійних коштів, банально обкрадають пенсіонерів.

Як відомо, борг держави по виплатах, які мають бути зроблені громадянам згідно судових рішень складає близька 40 млрд. гривень. А скільки зекономив Пенсійний фонд не виплачуючи пенсіонерам інфляційні надбавки - не відомо.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]