Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.08.2013 15:46

Директора Красноперекопського краєзнавчого музею намагаються «витурити

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Колектив Красноперекопського краєзнавчого музею (АР Крим) не чують та ігнорують у їхньому намаганні довести незаконність планів влади щодо звільнення директора музею Льва Кружко, який є його директором протягом 27 років і трудові права якого злісно порушую

Колектив Красноперекопського краєзнавчого музею (АР Крим) не чують та ігнорують у їхньому намаганні довести незаконність планів влади щодо звільнення директора музею Льва Кружко, який є його директором протягом 27 років і трудові права якого злісно порушуються.

 

Після реорганізації музею від Л. Кружка вимагають написати заяву «про звільнення з прийомом на роботу по контракту…». На думку колективу, влада не має ніяких підстав вимагати переведення роботи директора на контрактну основу, адже після реорганізації наукова установа – Красноперекопський краєзнавчий музей – не ліквідувалася, а лише змінила назву.

 

Колектив звертався до голови міста Красноперекопськ, до Міністерства культури АР Крим, до Красноперекопської міжрайонної прокуратури з заявами про те, що дії влади суперечать ст. 36 Кодексу законів про працю в Україні, відповідно до якої вразі зміни власника підприємства, а також у випадку його реорганізації, дія трудового договору працівника продовжується. Але влада не надала колективу відповіді по суті.

 

Оскільки директор музею Л. Кружко відмовився підписувати контракт, влада чекає 18 серпня, щоб звільнити його, як такого, що відмовився заключати контракт.

 

Проблема звільнення професіоналів своєї справи з різних посад закладів культури на сьогодні в Україні лише набирає обертів. Від цього, на жаль, страждають не тільки незаконно звільнені та їх сім’ї, але й заклади культури. А значить і весь культурний шар України. Адже замість експертів на керівні посади призначають непрофесіоналів, часто навіть люди, які не мають жодного уявлення про специфіку роботи закладів культури.

 

Звернувся до Мінкульту АР Крим і до міського голови м. Красноперекопська з проханням створити робочу групу з метою перегляду матеріалів справи і не допустити звільнення директора Красноперекопського краєзнавчого музею.

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]