Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.06.2013 10:37

Пропоную в Гостинному дворі до ювілею гетьманства Сагайдачного відкрит

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Ніяких причин не створювати в Гостинному дворі цей музей немає

В рамках відзначення 400-річчя гетьманства Петра Сагайдачного хочу створити Музей гетьмана України Петра Сагайдачного поруч із вулицею та пам’ятником видатному українцю - на території будівлі Гостинного двору.

 

Відповідну ініціативу у вигляді проекту постанови №2174а про відзначення 400-річчя гетьманства Петра Сагайдачного в українському козацтві зареєстрував у Парламенті.

 

400-річчя гетьманства П.Сагайдачного - це велика подія, як і постать гетьмана, яку треба належним чином вшанувати. Безумовно, поруч із пам’ятником П. Сагайдачному, який встановлений на Контрактовій площі у Києві має з’явитися й музей, присвяченій цьому визначному українцю. Кращого місця ніж Гостинний двір (звичайно не увесь, а якась його частина), важко підшукати.

 

Ця постанова дозволить не тільки вшанувати П. Сагайдачного, але й допомогти врятувати Гостинний двір від перетворення його у торговий центр.

 

Ніяких причин не створювати в Гостинному дворі цей музей немає. Адже з юридичної точки зору, його приміщення є досі державним.  Тож, якщо ВРУ проголосує за цю постанову ніщо не заважатиме передати частину Гостинного двору під музей. Впевнений, що київська громада підтримає цю ідею.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]