Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.06.2016 16:13

Київська обласна рада внесла зміни до бюджету області на 2016 рік

Депутат Київської обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів КОР

Як Голова постійної комісії Київоблради з питань бюджету та фінансів, я хочу детально розповісти мешканцям Київщини, на які зміни в частині фінансування варто чекати.

15 червня Київська обласна рада внесла зміни до бюджету області на поточний рік. Як Голова постійної комісії Київоблради з питань бюджету та фінансів, я хочу детально розповісти мешканцям Київщини, на які зміни в частині фінансування варто чекати.

проект решения по изм.бюджета 1.jpg


проект решения по изм.бюджета 2.jpg

 Отже, стосовно змін, які  були прийняті до бюджету Київської області:

Основні зміни, які відбулися, це перерозподіл видатків по спеціальному фонду, які будуть спрямовані на виконання соціально важливих для Київщини програм. Однією з таких є, зокрема, «Назустріч дітям» - програма з оздоровлення дітей, підтримка сімей учасників АТО та малозабезпечених родин. Програма «Турбота», програма підтримки чорнобильців  та інші – це ті програми, які фінансуватимуться з коштів обласного бюджету. Інші напрямки, які отримають фінансування після даного перерозподілу, це заходи з капітального будівництва (в обсязі близько 93 млн. грн.), а також заходи, пов’язані з підтримкою охорони здоров’я - програма «Онкологія», якою передбачається придбання необхідних засобів для людей, що їх потребують, та програма підтримки гемодіалізу.

Також в Київській області відбуватиметься фінансування екологічних програм – це захист річок, зокрема, р. Дніпро (за рахунок коштів екологічного фонду приблизно 35 млн. грн.). Ще однієї соціально важливою для регіону програмою є  «Шкільний автобус», якою передбачається придбання для шкіл Київської області на умовах співфінансування  шкільних автобусів. Обсяг фінансування з обласного бюджету за цієї програмою сягатиме 25 млн.грн.

Що стосується загальних видатків по бюджету. Бюджет, який зараз прийнятий, відкорегував загальні видатки та прями витрати по різних напрямках. Зокрема:

-          придбання обладнання для трьох обласних медичних закладів. Це діагностичні апарати для другої обласної клінічної лікарні та медичне обладнання для реанімаційного відділення першої клінічної лікарні;

-          збільшено видатки з фінансування витрат на паливно-мастильні матеріали для екстреної медичної допомоги в обсязі майже 11 млн.грн. задля забезпечення їх повноцінного функціонування;

-          збільшено прямі видатки по фінансуванню закладів професійної освіти того підпорядкування, які  підлягають під фінансування з обласного бюджету, на суму 14 млн.грн.;

-          виділені кошти на прямі видатки з обласного бюджету в частині виготовлення проектно-кошторисної документації з поточного ремонту обладнання в медичній галузі;

Підсумовуючі вищенаведене, на сьогодні можна зазначити, що всі бюджетні запити, що надійшли, й ті 17 програм, які були попередньо розглянуті бюджетною комісією для їх належного фінансування, є профінансованими, й надалі тільки від розпорядників коштів залежатиме, як швидко вони зможуть освоїти виділені кошти, а відповідно до ст.22 Бюджетного кодексу розпорядником коштів є Київська обласна державна адміністрація або її департаменти, які за даними програмами є відповідальними по кожній програмі. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]