Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.02.2018 22:47

“19 Корисних порад” юриста бізнесмену..., яким неможна слідувати!

Адвокат, керуючий партнер Femida Legal Association

Все що написано в статті є чистою правдою і відбулось насправді. Співпадіння з реальними історіями та людьми не є випадковим. ;))

  1. Найкраще місце для підписання договору – сауна або капот автомобіля.
  1. Візитка на якій написано прізвище, і мя і номер мобільного телефона, є документом який заміняє паспорт, тож перевіряти особу підписанта сенсу немає.
  1. Якщо у підписанта є з собою печатка, то він однозначно уповноважений на підписання будь-яких документів.
  1. Перевірити договір на його відповідність діючому законодавству може будь-який менеджер, тож юридичний відділ та служба безпеки це абсолютно не потрібні підрозділи, які лише заважають працювати.
  1. Вигідний контракт може з’явитись ні звідки в 3 години ночі, юристу його показувати ні в якому разі неможна, і підписати потрібно через 15 хвилин після знайомства з іншою стороною.
  1. Договір на 30 сторінок юрист можна переглянути за 10 хвилин, поки секретар готує каву. Да і що там перевіряти, там вже виписано все що потрібно.., а що не виписано то ми потім “порешаем”. А якщо в договорі 2-3 сторінки, то його взагалі читати не потрібно.., ну що там такого могли прописати, якщо сторінку займають реквізити та назви сторін.
  1. Своєму юристу можна сказати: “У мене часу зараз немає. Я поспішаю на зустріч., а ти зателефонуй юристу Іван Іванича. Він тобі роскаже до чого ми домовились, та що потрібно зробити”.  
  1. Юристу, який виграв справу, можна з впевненістю сказати що то не його заслуга, і взагалі, ви вирішили звернутись до іншого, тому що цей надто дорого коштує і вам на нього скаржаться ваші контрагенти. Мовляв він надто до документів придирається і постійно щось там виправляє!
  1. Суд це місце, де всі питання повинні бути вирішені на вашу користь.., і аж ніяк інакше. Той факт що ви не зовсім праві, та/або у вас відсутні документи на підтвердження своєї позиції, говорить лише проте, що винен юрист і аж ніяк не будь-хто інший.
  1. Якщо суддя починає говорити незрозумілими фразами, то юрист повинен його зупинити і пояснити клієнту що саме він мав наувазі..., а потім ще домогтися, аби суд оголосив перерву на 15 хвилин, аби Ви могли випити кави та викурити сигару, та прийти до тями від розуміння того, що ви програете справу на делька мільйонів.
  1. Юрист завжди повинен брати клієнта в суд. При цьому він повинен зробити так, щоб засідання почалось вчасно, оскільки в клієнта надто мало часу; і в нього наступна зустріч де його чекають дуже поважні люди, і взагалі суд має закінчитись відразу після того як суддя його вислухав, а опонента слухати взагалі суд не повинен.
  1. Якщо якимось чином, в руках опонента з являються документи які повністю нівелюють все що сказано клієнтом, то юрист мав це передбачити..., і зробити так щоб ці документи зникли, або змусити суддю взагалі їх не брати до уваги при винесенні рішення.
  1. На будь-які незручні питання, що дає клієнту суддя чи юрист опонента ви повнні підскочити та так як в американських фільмах голосно крикнути: “Я ПРОТЕСТУЮ”.
  1. Для ведення будь-якої справи в суді не потрібно юридичної освіти та багаторічного досвіду. Достатьньо вміти писати, читати та сперечатись.., а наявність на поличці  книжки “25 порад як виграти суд” взагалі робить Вас метром юриспруденції!
  1. Якщо клієнт запізнюється, то юрист повинен зробити так, аби суддя переніс засідання на такий час який зручний саме вам, адже ваш автомобіль застряг у заторі за 500 метрів від приміщення суду.
  1. Приймаючи рішення про звернення в суд, ні в якому випадку не довіряйте ведення своєї справи фахівцям з якими Ви пропрацювали понад 5-ть років і який знає ваші документи, як свої пять пальців оскільки він сам їх готував. Передайте ведення справи юристу контрагента-конкурента, який значно бульше піклується про ваше благополуччя ніж ті хто з вамі працюють.
  1. З юристом краще розмовляти на сторонні теми, такі як наприклад несправедливість української системи правосуддя, міжнародна фінансова криза, про останній футбольний матч.., а на останок розмову ще й завершити фразою: “Гарний не той юрист хто знає закон, а той хто знає суддю”. Про суть справи ні слова, хай сам помучиться та про все здогадається. Він врешті – решт за це гроші отримує.
  1. Всі документи що стосуються справи, відразу передавати юристу не можна ні в якому випадку. А кожен документ потрібно видавати за 30 хвилин до початку судового засіданя..., і нічого страшного що у нього вже сформована правова позиція виходячи з отриманих даних. За 30 хвилин встигне все переробити. Він же юрист!!!
  1. Уклавши договір на абонобслуговування відразу визначте хто тут головний. По-перше, телефонувати можна цілодобово. В 3-ри години ночі, юрист без проблем має цитувати будь-яку норму на пам ять. По-друге, на призначему вами ж зустріч, ні в якому випадку не слід приходити вчасно..., хай юрист 2-3 годинки почекає... Коли він нарешті Вас дочекався, посерд розмови можна встати та піти з фразою: “Я сьогодні втомився”.., або “У мене справи”..., або ще краще: “Мене чекає інший юрист, якого мені порадив Іван Іванич. Так що давай завтра!”....
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]