Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.08.2019 18:21

Декларування доходів під 5%

Партнер Synegor Law Firm (SLF, ТОВ "ЮФ "Синегор")

Іноземні та українські банки за останні два роки значним чином закрутили гайки українцям в аспекті використання грошей, джерело походження яких невідоме.

Внесення статутного капіталу фізичної особою до юридичної особи, купівля нерухомості в Україні та закордоном, транспортних засобів, значні суми позик, інші транзакції все частіше і частіше банки перед їх проведенням задають громадянам незручні питання, на які вони відповісти чесно не можуть і придумують різні схеми легалізації.

Нова влада готує для українців «податкову амністію», що має вираження у можливості декларування грошей і майна, які придбали українці за час незалежності країни, тобто, за останні 28 років і з приводу яких немає інформації щодо джерел їх отримання або ж не сплачені податки.

За словами представників нової влади декларування грошей буде виглядати наступним чином: громадяни заявляють наявності певної суми і вносять її на банківський рахунок із сплатою до бюджету податку, орієнтовний розмір останнього складе 5-9% від суми. Декларувати кошти без їх розміщення на банківському рахунку не можна. Післядекларування власник отримує «чисті» кошти, які можна використовувати в тому числі, через фінансові операції в Україні та за її межами.

Чекаємо відповідних законодавчих нововведень для їх аналізу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]