Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.04.2012 11:38

Чистий прибуток банків

Голова Правління ВАТ "ЕРДЕ БАНК"

Згідно інформації НБУ, чистий прибуток українських банків у першому кварталі 2012 року склав понад 1,7 млрд грн.

Згідно інформації НБУ, чистий прибуток українських банків у першому кварталі 2012 року склав понад 1,7 млрд грн. Протягом першого кварталу минулого року банки отримали чистий збиток на суму — 200 млн грн. Покращення фінансового результату по банківській системі свідчить про збільшення доходів та зменшення витрат банків. Так, дохід за перший квартал  зріс майже на 3% - до 35 млрд грн, порівняно з таким же періодом у минулому році, витрати банків скоротились на 2,9%, до 33,5 млрд грн. Також за перший квартал збільшились активи банків (з урахуванням резервів) на 2% до 1,237 трлн гривень.

Хочу сказати про збільшення довіри населення до банків. Так, депозити фізичних осіб збільшились за лютий на 5,6 млрд грн и досягли 249,3 млрд грн. Тенденція по приросту депозитів продовжувалась і в березні.

Це все свідчить про позитивні зміни в банківський системі України та покращення ефективності діяльності українських банків.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]