Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.11.2015 14:11

Злата Ширма

Політичний експерт, експерт аналітичної групи "Левіафан"

Більшість політичних проектів в Україні, це поєднання капіталу, професійних проходимців та медіа персон, які саме і презентують проект на виборах. Доля в ширми завжди одна. Її використовують та викидають, але дуже рідко коли "ширма" сама йде з проекту.

І так цей політичний тиждень відзначився не рядовою, як для України подією, народний депутат України склав добровільно склав повноваження. Скажімо прямо такого не чекав ніхто. Тому що українська традиція має зовсім інший вектор. «Тримайся за мандат, зубами і до останнього», - ось чому вчать кожного політика з дитинства. Але завдяки тому, що цей парламент майже не має професійних політиків ми стаємо свідками і таких несподіванок.

Пані Огнєвіч на рівні із Мельничуком, Шухевичем та деякими іншими, від самого початку розглядалась, як така собі ширма, під покровом якої в парламентський театр абсурду зайдуть актори з багатомільйонними статками або просто чиїсь родичі та коханці.

Я не берусь судити, що саме спричинило сам вихід самого співучого народного обранця із складу Верховної Ради України, але можна сміло говорити про те, що Злата вписала себе в один ряд з такими знаковими діячами української культури, як Святослав Вакарчук та Руслана Лижичко, які майже десять років назад теж увійшли у Парламент, але дуже швидко зрозуміли на скільки брутально та безпардонно їх використали.

Впевнений, що продюсери Злати знайдуть можливість конвертувати цю аналогію у дзвінку монетку.

Та якщо хоча б на мить задуматись, що це не просто закінчення контракту медіа персони і політичного проекту, а дійсно не бажання людини і далі бути ширмою в яку зазвичай летять тухлі яйця, адже актори м’яко кажучи не дотягують навіть до привокзального шапіто, то перспектива цієї системи стає  більш непередбачуваною. Адже, якщо ширма зникне та яйця вже полетять в основних акторів, а такого ще в історії України не було і думаю, що ані ПОПорошенко, ані КуляВлоб, ані Святий Садовий не готові до такого повороту подій, що робить нашу політику ще більш цікавою. Беремо попкорн і гайда до телеекранів.

Зима буде цікавою!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]