Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.11.2015 14:11

Злата Ширма

Політичний експерт, експерт аналітичної групи "Левіафан"

Більшість політичних проектів в Україні, це поєднання капіталу, професійних проходимців та медіа персон, які саме і презентують проект на виборах. Доля в ширми завжди одна. Її використовують та викидають, але дуже рідко коли "ширма" сама йде з проекту.

І так цейполітичний тиждень відзначився не рядовою, як для України подією, народнийдепутат України склав добровільно склав повноваження. Скажімо прямо такого не чекав ніхто. Тому щоукраїнська традиція має зовсім інший вектор. «Тримайся за мандат, зубами і доостаннього», - ось чому вчать кожного політика з дитинства. Але завдяки тому,що цей парламент майже не має професійних політиків ми стаємо свідками і такихнесподіванок.

Пані Огнєвічна рівні із Мельничуком, Шухевичем та деякими іншими, від самого початкурозглядалась, як така собі ширма, під покровом якої в парламентський театрабсурду зайдуть актори з багатомільйонними статками або просто чиїсь родичі такоханці.

Я не берусьсудити, що саме спричинило сам вихід самого співучого народного обранця ізскладу Верховної Ради України, але можна сміло говорити про те, що Злата вписала себе водин ряд з такими знаковими діячами української культури, як Святослав Вакарчукта Руслана Лижичко, які майже десять років назад теж увійшли у Парламент, аледуже швидко зрозуміли на скільки брутально та безпардонно їх використали.

Впевнений, щопродюсери Злати знайдуть можливість конвертувати цю аналогію у дзвінку монетку.

Та якщо хоча бна мить задуматись, що це не просто закінчення контракту медіа персони і політичногопроекту, а дійсно не бажання людини і далі бути ширмою в яку зазвичай летятьтухлі яйця, адже актори м’яко кажучи не дотягують навіть до привокзальногошапіто, то перспектива цієї системи стає більш непередбачуваною. Адже, якщо ширма зникне та яйця вже полетять восновних акторів, а такого ще в історії України не було і думаю, що аніПОПорошенко, ані КуляВлоб, ані Святий Садовий не готові до такого поворотуподій, що робить нашу політику ще більш цікавою. Беремо попкорн і гайда дотелеекранів.

Зима будецікавою!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи