Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2019 14:47

Моніторинг фінансового законодавства (15-21 березня)

Доктор юридичних наук, доцент кафедри фінансового права КНУ ім. Тараса Шевченка, бізнес-медіатор

До вашої уваги пропонується щотижневий моніторинг важливих новацій законодавства у сфері фінансів та фінансового права. Не пропустіть нагоду бути у курсі останніх змін!

Проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування місцевих податків і зборів».

На розгляд Верховної Ради України 20 березня 2019 року внесено проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування місцевих податків і зборів» (№ 10154-1).

Мета: покращання адміністрування місцевих податків і зборів, врегулювання проблемних питань, які виникають на практиці при їх справлянні.

Законопроектом № 10154-1 пропонується внести зміни у статті 4, 12, 215, 266, 2681 , 281, 282, 284, 286, 287, 288, 289, 292, 298, 299 і в Прикінцеві положення Податкового кодексу України.

Положеннями законопроекту № 10154-1 запропоновано:

- запровадити уніфіковану форму інформації щодо ставок та пільг за всіма місцевими податками і зборами та порядок надання її органами місцевого самоврядування до контролюючих органів (на сьогодні інформація щодо рішень органів місцевого самоврядування з усіх місцевих податків, крім податку на майно, надається у довільній формі);

- скасувати обов'язок органів місцевого самоврядування щодо щорічного прийняття рішень про встановлення місцевих податків і зборів;

- не поширювати дію законодавства щодо здійснення державної регуляторної політики та регуляторної діяльності на рішення про встановлення місцевих податків та зборів, прийнятих на підставі і на виконання вимог Кодексу. 

Проект постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні»

НБУ пропонує внести зміни до Інструкції з організації інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в Україні, затвердженої постановою Правління НБУ від 31 березня 2017 року № 29.  

Мета: врегулювати деякі організаційні моменти щодо порядку інкасації коштів та перевезення валютних цінностей банків в України.

Положеннями проекту постанови Правління НБУ пропонується:

- визначити валютні цінності з урахування останніх змін у валютному законодавстві;

- змінити розміри максимальних обсягів валютних цінностей, що інкасуються та перевозяться, з огляду на зростання рівня мінімальної заробітної плати;

- уточнити форму бланка службового посвідчення інкасаторів.     

Проект постанови Правління НБУ «Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті»

НБУ пропонує внести зміни до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої Постановою Правління НБУ від 21.01.2004 року № 22.

Мета: врегулювати окремі питання здійснення безготівкових розрахунків в національній валюті.

Проектом постанови Правління НБУ пропонується спростити ведення бізнесу в частині розпорядження рахунком завдяки скасуванню вимоги щодо оформлення картки із зразками підписів, а також на виконання вимог Закону України «Про валюту і валютні операції» щодо переказу резидентами коштів у національній валюті на рахунки отримувачів-нерезидентів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]