Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.05.2023 16:53

Допомога дітям постраждалим від повномасштабного вторгнення

Волонтер

Як сьогодні кожен може подбати про дітей?

За даними офісу Генпрокурора на початок травня загинули 480 дітей, 964 отримали тяжкі поранення. Безліч дітей зниклі безвісти, десятки тисяч примусово депортовані. Це трагедія, яку ми маємо всі разом допомогти пережити дітям. Що можуть вже зараз робити дорослі?

Організація активностей для дітей 

Сьогодні дітям не вистачає дитинства. Ми маємо докладати зусиль, щоб, окрім жахливих спогадів, дітям було що згадати приємне. Досить легко організувати нескладні спортивні розваги або ігри у власному дворі будинку, навіть якщо це деокупована територія. Також можна запросити волонтерів, які привезуть символічні подарунки, іграшки або гуманітарну допомогу. 

Проведення майстер-класів 

Неформальне навчання може проходити в ігровій формі і будь-який дорослий може обрати навички або експертний досвід, яким поділиться з дітьми. Наприклад, організація книжкового або кіно клубу для дітей, обговорення іноземною мовою або хенд-мейд заняття допоможуть дітям розвиватися, знайти нових друзів та соціалізуватися в сьогоднішній реальності.  

Спілкування 

Стати старшим другом для дитини, наставником – це максимально на часі. Травмованим дітям потрібні дорослі, які підтримають та покажуть приклад внутрішньої стійкості. Просто побути поруч, разом прогулятися, обговорити справи у школі, посміятися з тік-токів – це також неймовірна підтримка, яку може надати кожний. 

Сьогодні всі діти – наші. Українські. Кожен та кожна можуть по своєму допомогти малечі і стати теплим спогадом про ці жахливі часи. Наш благодійний фонд має напрямок роботи з дітьми ВПО та мешканцями деокупованої Херсонщини, і я ділюсь досвідом нашої волонтерської діяльності. Навіть спільно проведена година може допомогти дитині знайти точку опори та внутрішні сили, щоб подолати наслідки повномасштабного вторгнення у своєму житті. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]