Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.03.2016 09:30

Долучайтесь до створення “нового обличчя” Києва

Начальник відділу реклами Департаменту містобудування та архітектури КМДА

“Київреклама” запускає новий пілотний проект з наведення порядку на ринку реклами. Ми хочемо змінити обличчя Києва спільними зусиллями киян і муніципалітету. Долучайтеся!

В чому суть проекту?

Запрошуємопредставників бізнесу, дизайнерів та простокиян до конкурсу на оформлення зовнішньоговиду вивісок та інших рекламних носіївна прикладі вулиці Петра Сагайдачного.Давайте встановлювати правила зоформлення реклами разом.


СамеВи найчастіше ходите вулицями міста,тому за Вашої участі варто встановлюватиправила.

Надсилайтесвої роботи на [email protected]дляЛілії Вдовиченко з позначкою "НоваСагайдачного". Відібрані роботи будевиставлено на оцінку киян. Кращі варіанти,які вибере громадськість, будутьвраховані при розробці пілотного проектуправил щодо оформлення вулиці Сагайдачного.Так разом зробимо місто затишнішим.


Чогоми прагнемо?

Максимальноконкретизувати вимоги до носіїв форматувивісок. Теперішні правила встановленіу 2011 році і багато формулювань єрозмитими.  Чіткі правила допоможутьзробити місто кращим, приємнішим, а отже— допоможуть і самим підприємцямзаробляти більше.


Мипропонуємо впорядкувати зовнішнійвигляд реклами: встановити конструктивніособливості (вивіски з окремих літер,вивіски на площині, світлові короба,кронштейни тощо), у залежності відформатної зони; визначити місцевстановлення, розмір та освітлення;врегулювати розміри заповнення вітринрекламою; встановити, колір та шрифт для будівель, що є пам’ятками архітектури.


Митакож хочемо заборонити: перекриттяархітектурних елементів (прикрас, віконтощо); перекриття та монтаж у безпосереднійблизькості до пам’ятних та меморіальнихдощок; перекриття інженерних комунікацій,табличок з адресами. Тобто того, щоробить Київ унікальним і неповторним.


Чомуі для кого це потрібно?

Києвузаважає “поганий візуальний шум”.Візьмемобудівлюпо вул. Петра Сагайдачного, 41. Кількариторичних запитань. Ви можете оглянутиунікальний фасад XIX сторіччя? А пам'ятнудошку гетьману, про якого складали поемиі народні пісні, помітна? Якщо ж пройтималенькими вуличками Старого Подолу,то відкриється ще гірша картина. Гостіміста, яких колись водили сюди, щобпоказати “справжній Київ” тепер йогоне бачать за різними конструкціями. Теж саме відбувається в інших районах.


Цеі є однією з причин того, що серед головнихвражень туристів після Євро-2012, якезакарбувалося у пам’яті, була неособливість Києва, не його архітектура,азгадки про “дешевий алкоголь”.


Колисьмісто мало власний шарм, “власнеобличчя”. Київ називали “найзеленішоюстолицею Європи”. Його сприймали, яккультурно-освітній центр. Якщо дивитисяширше, то Київ мав власний бренд, тобтосукупність певних цінностей, що робивстолицю престижною і комфортною дляпроживання, додавав додаткової вартостітим товарам і послугам, які тут вироблялися.На сьогодні, на жаль, маємо ситуацію,коли цей шарм в силу різних об’єктивнихі суб’єктивних причин втрачено. Київперетворився у “просто столицю”. Не востанню чергу такий розвиток зумовленийі нашою діяльністю, нашим ставленнямдо Києва. Воно проявляється у різнихаспектах. Зокрема, у “візуальному шумі”чи “візуальному фоні”, який створюютьвивіски.


Вивіски,як один з ефективних видів реклами,вкрай необхідні. Вони дозволяютьспоживачеві знайти товар чи послугу, апідприємцю бути рентабельним. Безвивісок нікуди. Однак несмак табезконтрольність призвели до того, щоза кричущої рекламою ми втратилисамобутню красу міста. Власне те “обличчята унікальність”, за яку любили Київйого мешканці та гості міста. Насправдістрокатість та несмак впливають не лишена місто, але й на нас з вами. Адже красаі гармонія дарує спокій та рівновагу.Тоді, як безлад навпаки провокуєтривожність.


Такідумки наштовхнули на ідею створеннянового візуального образу міста, наприкладі однієї вулиці. Ми хочемо втілитиспільні правила, розроблені разом звами.  Що ми отримаємо у кінцевомурахунку – дивіться на зображення... Таж будівля на Сагайдачного, 41, але виглядвже інший.


Тождолучайтеся до проекту з відновленняшарму міста Києва, його неповторностіта затишку. Надсилайте свої пропозиції.Переконана, що створені разом правилаоформлення реклами працюватимуть краще,бо враховуватимуть думку всіх: експертів,мешканців міста, рекламодавців та самихпідприємців. 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи