Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.12.2018 11:54

Блокчейн – найкращий інструмент десятиріччя

Віцепрезидент Всеукраїнської Асоціації Керівників Бізнесу (UABL)

Цей проект став важливим для всіх учасників економічного процесу в нашій країні. Як представник робочої групи, хочу зазначити значимість цієї події.

В той час, коли майже весь світ вже впровадив нову технологію на державному рівні, в Україні ми нарешті розпочали довгоочікувану роботу по законопроекту «Про інноваційні цифрові технології та послуги”. Наприкінці листопада відбулось перше засідання робочої групи щодо розробки відповідних документів. Подія унікальна, – до цього часу були лише розмови, але практичних рухів у бік законодавчого регулювання не було. Тому, я особливо хочу зазначити її важливість.

 

Почну з визначення: 

Блокчейн — це багатоцільовий проект: одна з технологій майбутнього на рівні зі штучним інтелектом. Це непереривний ланцюг блоків, які мають інформацію.

ЇЇ перевага – спроможність здійснювати грошові маніпуляції в будь-яких країнах світу: будь то фінансовий сектор, IТ, дослідження і розробки, торгівля, оборона, місцевий і федеральний уряд або подорожі.

 

 Ми уважно дослідили досвід інших країн та досягнення України. В листопаді зібралася робоча група, в яку ввійшло біля 50 представників Верховної Ради, міністерств та відомств, НАБУ, СБУ, НКЦПФР, МЕРТУ, Всеукраїнська Асоціація Керівників Бізнесу (UABL) та інші громадські організації.

Головував Валерій Бабенко - народний депутат України, голова Робочої групи з підготовки законопроекту “Про інноваційні цифрові технології та послуги”.

 

 Обговорювання проектів (Микола Бояркін - Віце-президент Всеукраїнської Асоціації Керівників Бізнесу (UABL), Микола Гора – керівник напряму Інноваційна політика ГО “ВГО “Платформа громадських ініціатив”, Наталія Федорчук - голова ГО “ВГО “Платформа громадянських ініціатив”)

Обговорювання було цікавим та продуктивним. Ми ознайомилися  з напрацюваннями МЕРТУ, які стали підставою для подальшої роботи.

 Ще хочу відзначити декілька цікавих фактів:

- Останні сто років світової історії були зазначені бурхливим розвитком в фінансово-банківській сфері, що зумовило виникнення електронних грошей.

- Багато економістів схиляються до того, що в майбутньому паперові гроші взагалі зникнуть і їх замінять електронні розрахунки, тобто суть залишиться незмінною, проте їх форма зміниться: гроші перейдуть в сферу віртуальної реальності.

- Завдяки колективному використанню, ця система створює довіру, відповідальність та прозорість серед усіх учасників процесу.

Транзакції зберігають анонімність і ніхто їх не в силах зламати.

- Даний тип операції складається з 128 крипто-символів. Тільки продавець і покупець є учасниками фінансової справи, а «Майнер» є своєрідними посередником. Кожен має особистий віртуальний гаманець і ключ.

 

 На фото - Наталія Федорчук - голова ГО “ВГО “Платформа громадянських ініціатив” та Микола Бояркін – Віце-президент Всеукраїнської Асоціації Керівників Бізнесу (UABL)

Враховуючі усі переваги, я вважаю, що наша країна має як найшвидше запровадити цю систему на законодавчому рівні. Це зробить великий крок до нової хвилі економіки.

 

 

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]