Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.07.2021 11:00

Укрзалізниця через суд змушує НСЗУ виконувати свої зобов'язання

Виконавчий директор в Центр Охорони Здоров'я АТ "Укрзалізниця"

На початку червня 2021 року АТ «Укрзалізниця» подала адміністративний позов до суду на Національну службу здоров’я України через невиконання договору на суму 19 434 700, 35 грн.

Суть позову

Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення було визначено Національну службу здоров'я України. 27 листопада 2020 року між Національною службою здоров’я України та Акціонерним товариством «Українська залізниця» в особі філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» був укладений договір №5827-М120-Р000 про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. За весь період за надані послуги Укрзалізниця отримала від НСЗУ 59 933 925,60 грн.

За березень 2021 року сформувалася заборгованість за вищезгаданим договором в НСЗУ перед Укрзалізницею.  Згідно з умовами договору АТ «Укрзалізниця» як надавач послуг зобов’язана була скласти звіт про медичні послуги за  формою, наданою замовником. Звіт про медичні послуги формується на підставі інформації, що міститься в системі, медичної документації та інших документів, що підтверджують факт надання пацієнтам медичної допомоги відповідно до законодавства. У разі будь-яких невідповідностей, замовник послуг (НСЗУ) має право надати свої заперечення протягом десяти календарних днів. Ми, як надавач послуг повинні протягом трьох днів подати уточнений звіт.

 Філією «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» 2 квітня 2021 року був поданий звіт про кількість пацієнтів з коронавірусною хворобою (COVID-19), зареєстрованих в стаціонарі протягом звітного місяця за березень 2021 року. Жодних зауважень в зазначений термін визначених цим договором від НСЗУ не поступало. Більше того, НСЗУ, як замовник послуг 13 квітня склав звіт, відповідно до якого загальна вартість наданих послуг за розрахунком з АТ «Укрзалізниця» становить 19 434 700, 35 грн. Проте, вже пройшло два з половиною місяці, але ці кошти так і не поступили на рахунки Укрзалізниці.

Тому, було прийнято рішення звернутись до суду та зобов’язати НСЗУ виконувати умови договору. Судове засідання призначено на 2 серпня в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Також хочеться зазначити, що законодавством передбачені доплати медичним працівникам, які задіяні в подоланні наслідків коронавірусної хвороби COVID-19  в розмірі 300%. Люди, котрі героїчно в складних умовах виконували свої обов’язки, повинні отримати те, що держава їм гарантує. Більшу частину фінансових претензій Укрзалізниці до НСЗУ складає саме оплата медичному персоналу.

Любителям сенсацій, хочу нагадати, що лікарні Укрзалізниці пролікували 2428 осіб, хворих на COVID-19. Посадові особи Національної служби охорони здоров’я, як представники держави, повинні виконувати раніше взяті на себе зобов’язання.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]