Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.11.2020 12:13

Реформі залізничної медицини бути: зміни не відворотні

Виконавчий директор в Центр Охорони Здоров'я АТ "Укрзалізниця"

Проходить певний час і все змінюється. Ми починаємо приймати те, що пів року тому здавалось неможливим. Наприклад хтось до останнього не вірив в те, що пандемія Covid-19 реальна і від неї гинуть люди.

Так і прийшла черга прийняти той факт, що в Одеській клінічній лікарні на залізничному транспорті новий штатний розпис.

В лікарні зараз розділені функції головного лікаря на посаду генерального директора та медичного директора. Люди приступили до виконання своїх обов’язків. Те що раніше здавалось не прийнятним, зараз сприймається майже всіма працівниками лікарні. Тому що на практиці люди попрацювали і побачили що немає нічого поганого в цьому. Просто не потрібно боятися змін, особливо якщо вони на краще.

Основними задачами для нових виконуючих обов‘язки генерального та медичного директорів - підготовка лікарні до прийому хворих на COVID. Забезпечення лікарні всім необхідним, формуванням медичних бригад, комунікація з колективом лікарні.

Вже дуже скоро нас чекають конкурси на посади генерального та медичного директорів Одеської клінічної лікарні на залізничному транспорті. Також нас чекає відкритий конкурс в Київській клінічній лікарні на залізничному транспорті №3, адже Кришталь Наталя перейшла на посаду заступника голови філії ЦОЗ АТ "Укрзалізниця". Конкурс буде проводиться спеціальною конкурсною комісією з керівників апарату філії «Центр охорони здоров‘я» так і представники інших підрозділів АТ Укрзалізниці.

Будь-який відкритий конкурс - це змагання ідей, візій, та напрям розвитку в майбутньому. Коли ми говоримо про майбутнє, а не ностальгуємо про вчорашній день, це вже перемога. Минуле не повернеш, а завтра залежить від нас самих.

Враховуючи проведення попередніх конкурсів на генеральних та медичних директорів, нас чекають захоплюючі дискусії серед претендентів. Це допомагає побачити бачення кандидатів, в якому напрямку буде розвиватися клініка. Також вони можуть пропонувати нові ідеї, для розвитку лікарень. Якщо ж у кандидата наявний негативний шлейф, члени комісії можуть задавати запитання з цього приводу. Що відразу унеможливлює потрапляння на посаду скомпроментованих людей.

Важливий момент, що після проведення конкурсів по обранню генеральних директорів та медичних директорів, деякі з них пішли на підвищення та зайняли вакантні посади, а деякі з них продовжили свою роботу! Ніхто не був звільнений, як говорили «злі язики».

Модель розвитку залізничних лікарень яку було запропоновано раніше, нарешті прийняли ті хто був основним критиком цього. Первинний етап до змін пройдено, попереду багато чого нового та цікавого. Не маємо права втрачати часу на чвари, потрібно надолужувати втрачений час.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]