Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.07.2020 13:11

Тестування залізничників на COVID – потрібно діяти раціонально

Виконавчий директор в Центр Охорони Здоров'я АТ "Укрзалізниця"

Яким чином «Центр охорони здоров’я» АТ «Українська залізниця» збирається тестувати залізничників на коронавірус

Безпосереднім завданням «Центру охорони здоров’я» АТ  «Українська залізниця» є медичне забезпечення та лікування залізничників. Так, як працівники залізниці, а особливо працівники пасажирської компанії знаходяться в постійному контакті з людьми , це дуже актуально в теперішній період широкого розповсюдження коронавірусної хвороби.

Нещодавно, деякі ЗМІ розповсюджували неправдиву інформацію, щодо відмови ЦОЗу від тестування залізничників та скасування закупівлі. Це не відповідає дійсності. Наразі закупівлю портативних ПЛР-аналізаторів не здійснено у зв'язку із тим, що облаштування вірусологічних лабораторій в клінічних лікарнях, потребує від Філії не тільки закупівлі самих ПЛР-аналізаторів, а й значних додаткових витрат для «Укрзалізниці» для закупівлі додаткового медичного обладнання (центрифуги, ламінарні шафи), контейнерів та середовищ для зберігання та транспортування зразків. Адже лабораторія – це не лише самі ПЛР-аналізатори, а цілий матеріальний комплекс. Крім того, так як мова йде про небезпечний вірус, запуск лабораторій з нуля, передбачає приведення приміщень лабораторій до вимог відповідного рівня, що понесе за собою додаткові витрати.

Проте, «Центр охорони здоров’я» дбає про здоров’я залізничників та проведе закупівлю послуг з проведення ПЛР-тестування на COVID-19 для залізничників. За ті самі кошти, які передбачалися на закупівлю ПЛР-аналізаторів та витратилися б на облаштування лабораторій, ми в змозі провести більше тестувань, ніж би мали можливості, зважаючи на кількість витратних матеріалів передбачених скасованою закупівлею.

Водночас, зважаючи на те, що дорожні, клінічні лікарні безперервно надають медичну допомогу залізничникам, не дивлячись на масове поширення коронавірусної хвороби та несприятливу епідеміологічну ситуацію, «Центр охорони здоров’я» проведе додаткову закупівлю медичних виробів, які являються витратним матеріалом, для максимальної безпеки лікарів та пацієнтів. Адже, дотримання всіх санітарних норм і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, передбачає щоденну витрату великої кількості масок та антисептиків.

Проте, тільки коронавірусом життя і діяльність «ЦОЗу» не обмежується. За короткий період, в результаті професійної роботи Центру охорони здоров’я вдалося зекономити більше 5,5 млн. гривень на закупівлях. Тепер ці кошти підуть на закупівлю додаткового медичного обладнання для клінічних лікарень філії «Центр охорони здоров’я».

«Центр охорони здоров’я» АТ «Українська залізниця» продовжує реформу дорожніх, клінічних лікарень на залізничному транспорті для покращення медичного обслуговування залізничників та громадян, збереження їхнього життя та здоров’я. Докладаємо зусиль, щоб АТ «Українська залізниця» -  одна з найбільших державних компаній, була прикладом за рівнем медичного забезпечення, обслуговування та страхування працівників.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]