Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.08.2022 11:17

Life страхування: захист – клієнту, внутрішнє кредитування – країні

Голова Правління ПрАТ "Страхова компанія "ГРАВЕ Україна"

Що зараз важливіше: накопичення чи захист?

Сьогодні, після п’ятьох з лишком місяців війни, коли сотні підприємств закрились, а мільйони людей лишились без засобів існування, ми як ніколи розуміємо, наскільки важливим є довгострокове фінансове планування для кожного з нас. Тільки при наявності фінансової подушки безпеки, можна вистояти в найскладніші часи. Як говорив Уоррен Баффет, коли починається відплив стає видно, хто купався голим.

Що зараз важливіше: накопичення чи захист? Поліс накопичувального страхування життя дозволяє акумулювати кошти для реалізації фінансових цілей, найголовнішою з яких, є створення персонального пенсійного фонду. Під час війни, коли держава витрачає значну частку бюджету на армію і не може гарантувати зростання пенсійних й соціальних виплат, якраз страхування життя стає основним інструментом створення власного капіталу.

Та важливість накопичень анітрохи не перекриває важливість захисту. На жаль під час війни люди продовжують хворіти. Більше того великі фізичні та емоційні навантаження, незбалансоване харчування та відсутність профілактики призводять до загострення хронічних захворювань. Фахівці говорять, що війна зробила нас старішими на 10 років. Це значить, що хвороби, які зазвичай характерні для людей похилого віку, тепер значно «помолодшали».  Крім того, сьогодні близько 15 мільйонів українців потребують психологічної допомоги. А саме стрес є однією з основних причин онкологічних захворювань та захворювання серцево-судинної системи.

Погіршує ситуацію й те, що наша медицина зараз повністю переорієнтувалась на воєнні потреби. Медичні заклади ледь справляються з великою кількістю поранених й просто не мають ресурсів, щоб надати кваліфіковану медичну допомогу звичайним громадянам. Та ті й не звертаються за допомогою, бо вважають свої проблеми неважливими в порівнянні з масштабами лиха, що переживає наша країна.

Ціни на медичні послуги та медикаменти постійно зростають. Навіть у мирний час українці дуже часто не маючи достатніх коштів на лікування, звертались до благодійних фондів чи до своїх рідних та друзів за фінансовою підтримкою. Сьогодні всі волонтери працюють виключно на військові цілі. Що ж робити тим, хто сам на сам залишився зі страшною хворобою? Підписуючи поліс страхування життя у страховій компанії з перевіреною репутацією, клієнти гарантують собі медичну допомогу у разі настання страхового випадку.

Не забувайте, що поліс страхування життя захищає не тільки застраховану особу, а і її рідних і близьких. Під час війни, коли наші чоловіки й сини знаходяться на передовій, а наші батьки й діти в окупації, поліс страхування життя може стати способом захистити своїх коханих, якщо станеться найстрашніше.

Зверніть також увагу на дуже важливий психологічний момент. Оформлюючи договір добровільного страхування життя, ми разом з гарантією отримати фінансову підтримку у разі страхового випадку, повертаємо контроль над власним життям. Саме втрата контролю є основною психологічною проблемою під час війни, що є причиною важких депресій та призводить до нездатності пристосуватись до нових життєвих умов.

Платити чи не платити? Я вважаю, що відповідь на це питання може бути тільки одна: «Платити». Та в ситуації критичного перерозподілу сімейного бюджету у людей досить часто виникає брак коштів на оплату чергових внесків. Провідні українські страхові компанії з розумінням ставляться до фінансових труднощів своїх клієнтів та пропонують декілька варіантів розв’язання цього питання. Наша компанія та інші лідери-страховики, надають такі опції:

• Розтермінування страхового платежу. Направте заяву до компанії та змініть порядок оплати з розбивкою річного платежу на піврічні або квартальні.

Зменшення суми страхового внеску. Оберіть комфортну суму платежу з урахуванням ваших теперішніх фінансових можливостей.

Відтермінування чергового внеску. Зверніться до компанії з проханням про надання відстрочки. Ми розглядаємо кожну заяву окремо, враховуючи особисті обставини клієнта.

Накопичувальне страхування життя – це основний інструмент внутрішнього кредитування країни. Купуючи облігації внутрішнього державного займу та відкриваючи депозитні рахунки в українських банках, а саме ці інструменти є основними для інвестування коштів клієнтів, ми підтримуємо економіку України, наближаючи нашу перемогу у цій жахливій війні. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]