Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.06.2011 10:50

Профспілки пропонують Президенту ініціювати Закон про списання боргів громадян

Голова Національного форуму профспілок України

Підписані Президентом законопроекти, згідно з якими недержавним підприємствам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) списується майже 25 млрд грн боргу суперечить будь-яким принципам соціальної справедливості. Аби відновити ці принципи Україні потрібні зак

Підписані Президентом законопроекти, згідно з якими недержавним підприємствам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) списується майже 25 млрд грн боргу суперечить будь-яким принципам соціальної справедливості. Аби відновити ці принципи Україні потрібні закони, які списують борги громадян за житлово-комунальні послуги та гарантують ліквідацію заборгованості по зарплатам.

Боргів, списаних з власників великих підприємств за спожитий природний газ та електричну енергію великими енергокомпаніями вистачило би, аби двічі покрити борги громадян за житлово-комунальні послуги. І тут йдеться про інтереси майже 17,5 млн домогосподарств, що є в Україні, тоді як сімей олігархів, які володіють великими підприємствами, які у нас не більше сотні. Крім того, ці сім’ї заборгувати українцям близько 1,2 млрд. гривень невиплачених зарплат.

Відтак, підписані закони є соціально несправедливими, вони лише поглиблюють в Україні величезну прірву між багатими і бідними.

Аби довести, що у нас будують «Україну для людей», а не «Україну для олігархів», Президент має ініціювати нові законопроекти – Закон про списання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію для населення України та Закон про примусове повернення громадянам заборгованості по виплаті заробітної плати.

Ми звертаємося через Спільний представницький орган до інших профспілок з пропозицією взяти участь у розробці таких законів.

*          *          *

Президент підписав ухвалені Верховною Радою закони №8351 «Деякі питання списання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію» та №8352 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо питань оподаткування природного газу та електричної енергії)», згідно яких за рахунок державного бюджету списали 25 млрд грн боргу приватним підприємствам паливно-енергетичного комплексу. Разом з тим, відповідно до офіційної статистики, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг на початок травня становила 11,97 млрд грн. Заборгованість по заробітній платі складає близько 1,2 млрд. гривень.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]