Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.06.2011 10:50

Профспілки пропонують Президенту ініціювати Закон про списання боргів громадян

Голова Національного форуму профспілок України

Підписані Президентом законопроекти, згідно з якими недержавним підприємствам паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) списується майже 25 млрд грн боргу суперечить будь-яким принципам соціальної справедливості. Аби відновити ці принципи Україні потрібні зак

ПідписаніПрезидентом законопроекти, згідно з якими недержавним підприємствампаливно-енергетичного комплексу (ПЕК) списується майже 25 млрд грн боргусуперечить будь-яким принципам соціальної справедливості. Аби відновити ці принципи Україні потрібнізакони, які списують борги громадян за житлово-комунальні послуги та гарантуютьліквідацію заборгованості по зарплатам.

Боргів,списаних з власників великих підприємств за спожитий природний газ таелектричну енергію великими енергокомпаніями вистачило би, аби двічі покритиборги громадян за житлово-комунальні послуги. І тут йдеться про інтереси майже17,5 млн домогосподарств, що є в Україні, тоді як сімей олігархів, яківолодіють великими підприємствами, які у нас не більше сотні. Крім того, ці сім’їзаборгувати українцям близько 1,2 млрд. гривень невиплачених зарплат.

Відтак, підписанізакони є соціально несправедливими, вони лише поглиблюють в Україні величезнупрірву між багатими і бідними.

Аби довести, що унас будують «Україну для людей», а не «Україну для олігархів», Президент маєініціювати нові законопроекти – Закон про списання заборгованостіза спожитий природний газ та електричну енергію для населення Українита Закон про примусове повернення громадянам заборгованості по виплатізаробітної плати.

Ми звертаємосячерез Спільний представницький орган до інших профспілок з пропозицією взятиучасть у розробці таких законів.

*          *          *

Президент підписавухвалені Верховною Радою закони №8351 «Деякі питання списання заборгованостіза спожитий природний газ та електричну енергію» та №8352 «Провнесення змін до Податкового кодексу України (щодо питань оподаткуванняприродного газу та електричної енергії)», згідно яких за рахунокдержавного бюджету списали 25 млрд грн боргу приватним підприємствампаливно-енергетичного комплексу. Разом з тим, відповідно до офіційноїстатистики, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальнихпослуг на початок травня становила 11,97 млрд грн. Заборгованість по заробітнійплаті складає близько 1,2 млрд. гривень.

 

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи