Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.04.2011 18:04

Замість лопат люди візьмуться за вила

Голова Національного форуму профспілок України

Прем’єр-міністр Микола Азаров закликав українців «згадати традиційні цінності», «перестати скиглити», «взятися за лопати» та садити городину, аби самим прогодуватися. Таким чином, Уряд задекларував власну неспроможність уряду поліпшити життя людей, принайм

Прем’єр-міністр Микола Азаров закликав українців «згадати традиційні цінності», «перестати скиглити», «взятися за лопати» та садити городину, аби самим прогодуватися. Таким чином, Уряд задекларував власну неспроможність  поліпшити життя людей. Принаймні, у забезпеченні доступним продовольством.

Вочевидь, наступною тезою влади буде те, що українцям потрібно самим собі збирати гроші на пенсію, - і цим завершиться сумнівна Пенсійна реформа. Потім нас чекатиме заклик самим будувати будинки, - а цим вже завершиться Житловий кодекс. Пропозиція виписувати собі зарплати та лікарняні - вінчатиме завершення реформування трудових відносин, аорганізовувати власні служби безпеки - Податковий кодекс.

Словом, Уряд дає українцям повну і несамовиту «свободу» - закликає робити те, чим у розвинених країнах займається влада.

Це, як для України, є величезним «прогресом». Адже досі «реформи» від влади не стільки допомагали вирішувати їхні проблеми, скільки заважали. Податкові інновації створюють перешкоди для ведення бізнесу, чиновники обтяжують українців своїми «податками», а соціальні ініціативи роблять людей соціально беззахисними. Отже, якщо влада, принаймні, не заважає, це вже добре.

Однак виникає логічне запитання: а навіщо нам такий уряд? Микола Янович, мабуть, не до кінця усвідомлює смисл своєї заяви. Адже українці можуть відгукнутися на його заклик, і справді «згадати традиційні цінності». Але взятися не за лопати, а за вила…

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]