Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
05.02.2013 10:50

Настанови Азарову перед походом у супермаркет

Голова Національного форуму профспілок України

У профспілках сподіваються, що сьогоднішній візит Голови уряду до одного із торгівельних закладів Києва стане поштовхом для влади, аби запровадити системні зміни у формуванні розрахунків соціально-економічних показників. Зокрема, Україна повинна перейти до

У профспілках сподіваються, що сьогоднішній візит Голови уряду до одного із торгівельних закладів Києва стане поштовхом для влади, аби запровадити системні зміни у формуванні розрахунків соціально-економічних показників. Зокрема, Україна повинна перейти до формування таких показників у прив’язці до «середньої» зарплати, а не «мінімальної», як це є зараз.

Сьогодні відправною точкою всіх розрахунків в Україні є прожитковий мінімум, з нього формується мінімальна зарплата, а далі – решта пільг, дотацій тощо. Але реальна сума коштів, яка необхідна українцю для нормального життя, суттєво відрізняється від того «мінімуму», що пропонує держава. Саме тому рівень життя пересічного українця є значно нижчим, ніж у сусідніх країнах, на які прагне рівнятися Україна.

У світі існує два види прожиткових мінімумів – соціальний та фізіологічний. Соціальний передбачає розвиток людини, її існування в соціумі. Фізіологічний – орієнтується лише на те, щоб підтримати мінімальну роботу організму – банально вижити. Тож, якщо влада першочергово закладає у всі державні розрахунки еквівалент, щоб «вижити» - про жодний розвиток ні економіки, ні соціально-культурної сфери мови бути не може.

Сподіваюсь, що сьогоднішній візит Прем’єр-міністра України Миколи Азарова до одного із торгівельних закладів столиці з метою перевірки цін, якості та походження товару, також спонукатиме уряд до зміни методології розрахунку соціальних показників. У нас політики з чиновниками і народ – живуть в різних реальностях. Можливо, сьогодні влада хоч трохи наблизиться до справжнього людського життя.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]