Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.05.2020 16:51

Що зробив Ваш бізнес? Шукайте в Каталозі дій компаній задля боротьби з COVID-19

Керівниця Центру "Розвиток КСВ", експертка з КСВ та сталого розвитку

В Україні створено найбільший Каталог дій компаній в Україні в умовах пандемії.

Ніхто не очікував, що буде так. Ніхто не знає, як буде далі. Ми тут і зараз маємо вирішувати поточні завдання, створювати кризові групи та все ж таки планувати. А ще – впроваджувати корпоративну соціальну відповідальність, яка перетворилась на “соціальну ліцензію для бізнесу”. В Америці, 68% споживачів запам'ятають бізнес, який допомагав протягом пандемії (2020, квітень, США). Більше того, 55% готові пробачити бізнесу жорсткі рішення (наприклад, звільнення працівників), якщо компанія допомагала у боротьбі з коронавірусом.

В Україні Центр “Розвиток КСВ” вирішив також допомогти і компаніям, і споживачам - та створив Каталог дій компаній в Україні в умовах пандемії (https://csr-ukraine.org/covid-19)

В Каталозі перелічені дії 310 компаній, які допомогли на велику суму грошей. Ми нарахували 1,5 млрд грн, але ж це тільки там, де можна порахувати. Закуплено 1,4 млн засобів індивідуального захисту, 360 ШВЛ, 751 інших апаратів та систем діагностики, 72709 експрес-тестів та 37290 літрів дезінфікуючого засобу. Це обладнання та матеріали було доставлено у 272 лікарні та станції швидкої допомоги.

Звичайно, це – не фінальні цифри. Багато компаній пишуть про оновлення інформації, тому що допомога не припиняється. Ми оновлюватимемо інформацію і надалі (в Каталозі є окреме посилання – де компанія зможе додати або оновити інформацію). Для Центру “Розвиток КСВ” важливо продемонструвати соціальну відповідальність бізнесу, споживачам, урядовцям, експертам. Також Каталог є чудовою можливістю порівняти себе з іншими компаніями та надихнутися на нові проєкти з соціальної відповідальності.

Велика подяка компаніям за їх внесок у охорону здоров’я, допомогу вразливим групам населення та підтримку співробітників. 69% людей вважають, що компанії не мають чекати заклику від уряду або громадських організацій, а навпаки – проактивно створювати рішення для боротьби з COVID-19. Компанії в Україні так роблять, і з ними  якось спокійніше, навіть тоді, коли ніхто не очікує і не знає, як буде далі...   

Цифри використані з дослідження Porter Novelli COVID-19 Tracker, 4 хвиля.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи