Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.11.2019 13:39

Пільги для ІТ бізнесу в Польщі

Партнер Юридичної фірми "Romaniuk & Partners", адвокат, к.ю.н.

З початку року в Польщі діє податкова пільга – "IP Box", що передбачає преференційну ставку податку на прибуток для фірм (CIT) чи з доходу для підприємців (PIT).

З початку року в Польщі діє податкова пільга – «IP Box», що передбачає преференційну ставку податку на прибуток для фірм (CIT) чи з доходу для підприємців (PIT).

Скористатися пільгою можуть ті фірми (підприємці), що «творчо» дотичні до виникнення об’єктів прав інтелектуальної власності, шляхом їх створення розвитку чи покращення.

До прикладу: якщо ставка податку CIT на сьогодні становить 19% чи 9%, а PIT 18% або 32%, то ставка податку по «IP Box» складає 5%!

В свою чергу, польська податкова надала вже чимало індивідуальних податкових консультацій для ІТ-бізнесу. З їх позиції: якщо отримання прибутку пов’язане з відчуженням майнових авторських прав на програмне забезпечення або передачею відповідної ліцензії – слід застосовувати ставку 5%.

Є і певні особливості адміністрування податку по «IP Box»: кожен проект повинен окремо обліковуватися бухгалтером, пільга застосовується лише за наслідком податкового року та ін.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]