Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.02.2021 12:34

Інвестиційне меню Херсонщини: активи для вигідних інвестицій на будь-який смак

Заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

Сьогодні ми продовжуємо нашу віртуальну інвестиційну подорож і вирушаємо на Херсонщину.

Як вже казав, кожне регіональне відділення є амбасадором Фонду, і, не дивлячись на те, що регіональне відділення по Херсонській області, Автономній Республіці Крим та місту Севастополю є найменшим серед всієї мережі, воно демонструє високі результати роботи. 

Розпочну з оренди державного майна. Варто зазначити, що відслідковується тенденція росту ціни  на об’єкти оренди - в ході торгів ціна зростає на сотні та тисячі відсотків. Ось декілька таких прикладів: орендна плата за приміщення, яке знаходиться  на балансі Херсонського державного університету, зросла на 148%, а за приміщення, яке перебуває на балансі Херсонської філії ДП «Адміністрація морських портів України» та знаходиться у затоці річки Дніпро, в ході аукціону ціна зросла аж на 2728%. І це не поодинокі випадки, а позитивна стабільність. 

Від приватизації об’єктів на Херсонщині у 2020 році до держбюджету надійшло втричі більше коштів, ніж у 2019. На мою думку, саме завдяки проведеним маркетинговим заходам та тісній співпраці із бізнес-середовищем розширилось коло зацікавлених осіб, внаслідок чого зросла кількість учасників аукціонів, а стартова ціна об’єктів в ході торгів суттєво збільшилася. Ділюся з вами прикладами успішних приватизаційних історій цього регіону: на об’єкт «Будівля профілакторію» в ході торгів ціна об’єкта зросла  на  38,2%. До речі, інвестор об’єкту планує відкрити хостел після реконструкції будівлі профілакторію, що дуже важливо для такого туристично привабливого регіону як Херсонщина. 

Завдяки ефективній взаємодії Фонду з головою Херсонської обласної адміністрації Юрієм Гусєвим у 2020 році була зроблена велика підготовка до приватизації та передачі в оренду перспективних активів. А під час міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти» було презентовано інвестиційне меню Херсонщини, як території нових можливостей і нових відкриттів.

До речі, про інвестиційне меню на 2021 рік - Херсонщина має дуже привабливі пропозиції для інвесторів. Наприклад, будівлі та споруди санаторію «Гопри» вже досить скоро стануть доступними для оренди. Цей об’єкт дійсно визначний - це одна з найстаріших оздоровниць півдня України, яка розташована на березі лікувального озера Соляне на відстані 45 км від Чорноморського узбережжя. Санаторій має унікальні лікувальні природні можливості: сульфідно-мулові грязі, які по складу і властивостям значно переважають грязі Мертвого моря в Ізраїлі, та хлоридно-натрієву ропу.

Херсонщина креативно підходить до промоції туризму. Наприклад, в рамках проекту «Мандруй Україною» літній сезон 2020 пройшов під гаслом «Херсонщина неймовірна». Цього року великої популярності серед туристів здобуло Рожеве озеро. А там, до речі, знаходиться «ДП «Геройське дослідно-промислове підприємство», яке вже цього року буде виставлене на приватизаційний аукціон. Тепер декілька слів про унікальність цього об’єкту: кожного року тут виробляється близько 6 тис тонн солі, а його виробничі потужності складаються з гідротехнічних споруд на ланцюзі озер, заповнених морською водою Ягорлицької затоки Чорного моря.

Не можу не поділитися з вами об’єктом малої приватизації, що досить скоро буде доступним на приватизаційному аукціоні - пакет акцій ПАТ «Херсонський завод «Судмаш».  Підприємство засноване в 1998 році на базі машинобудівного підрозділу Херсонського суднобудівного об’єднання. На теперішній час пропонує широкий асортимент продукції громадського та оборонного машинобудування. Виробництво створене на базі цехів, які облаштовані сучасними станочним машинним парком та виробничими майданчиками. А тепер цікава інформація для підприємців: обладнання підприємства дозволяють організувати додаткове виробництво.

Для того, щоб не пропустити найцікавіші об’єкти, запрошую приєднатися до наших телеграм-каналів «Приватизація в Україні» та «Оренда в Україні». 

Сподіваюся, що ця інформація є не лише цікавою, але й стане корисною для вас. До зустрічі!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]