Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
30.11.2016 19:47

DoZorro: в очікуванні чарівника у блакитному гвинтокрилі

Проєктний менеджер

Запуск моніторингового порталу DoZorro під егідою Transparency International Україна очікувано став обговорюваною подією в медіа та соціальних мережах. ЗМІ одразу охрестили проект «книгою скарг» в публічних закупівлях, що, звичайно, є дещо спрощеним погляд

Запуск моніторингового порталу DoZorro під егідою TransparencyInternationalУкраїна очікувано став обговорюваноюподією в медіа та соціальних мережах. ЗМІ одразу охрестили проект «книгоюскарг» в публічних закупівлях, що, звичайно, є дещо спрощеним поглядом. Зіншого боку, в постачальників склались явно завищені очікування від моніторинговогопорталу.

Протягом останніх двохтижнів ми все частіше бачимо відгуки у стилі «я написав вам три дні тому, адосі ніхто не покараний, тендер не скасовано і мене не визнано переможцем».Складається враження, що бізнес почав покладати всі надії на роботу юристів тааналітиків DoZorro. Які мають проаналізувати закупівлю,встановити порушення, знайти і покарати винних, відновити справедливість,подарувати заявнику кілограм смачних цукерок і написати про це у всі ЗМІ. І непотрібно більше писати звернення до замовника, скарги до Антимонопольногокомітету, заяви до правоохоронних органів…

p17j2338531q661mlu14k81ie4pc18.jpg

Нам би дуже хотілось, щоб DoZorroбув потужним інструментом, щоб в нас булобільше юристів, щоб ЗМІ щодня знаходили на порталі інформаційні «бомби» зарезультатами наших розслідувань. Проект розвивається, тож з часом все так ібуде. Втім, не варто думати, що написання відгуку на DoZorro стане «чарівною паличкою». Захист своїх порушених інтересів є правом таобов’язком самого постачальника. Наша ж мета – підтримати його та датинеобхідні знання й інструменти.

Ми будемо активно доповнювати матеріалами розділ Оскарження, де вже зібрано покрокові інструкції та зразки документів. Ми писатимемо в ЗМІ про найбільш кричущі випадки. Ми автоматично формуватимемо рейтинг замовників і постачальників. Інайголовніше: ми й надалі аналізуватимемо відгуки на порталі. Однак не длятого, аби постачальник отримав кнопку «зробити все добре», а для того, щобзрозуміти, в яких стадіях та процесах виникає найбільше проблем і сформуватисвої пропозиції щодо вдосконалення системи ProZorroі законодавства про публічні закупівлі. Тожзалишайте ваші відгуки на DoZorro, контролюйте замовників ідопомагайте нам та іншим підприємцям робити закупівлі конкурентними таефективними!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи