Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.02.2014 22:04

Генеруємо ідеї щодо необхідних реформ в Україні

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

Долучайтесь до обговорення. Надсилайте пропозиції. Будьте активним громадянином!!! Ми живемо в епоху великих змін. Майдан таки надихнув українців на єднання.

ДОЛУЧАЙТЕСЬ ДО ОБГОВОРЕННЯ!

НАДСИЛАЙТЕ ПРОПОЗИЦІЇ!

СТАНЬТЕ  АКТИВНИМ ГРОМАДЯНИНОМ!

Ми живемо в епоху великих змін. Майдан таки надихнув українців на єднання. Впевнений, що сам Господь вітає нас з першою перемогою. Так, тільки но першою. Бо попереду ще не один бій із зовнішнім та внутрішнім світом, зміною свідомості українських громадян, бій  за сам факт утримання влади від спокус та боротьба з фізичною та духовною бідністю. Результатом цієї боротьби безумовно повинна стати відроджена українська нація.

Саме сьогодні, час для дискусії навколо майбутного України та шляхів досягнення цієї мети. Я хотів би започаткувати таку дискусію в нашому колі. Тому пропоную декілька власних тез.  

Вважаю, що зміни, які є на часі, знаходяться не в площині визначення кола персоналій у владі, проте повинні торкнутися свідомості громадян та задіяної в суспільстві моделі можливостей розподілу благ.

Ви колись задавали собі питання:  що саме ми будуємо 23 роки поспіль, яку саме державу? Напевно цієї відповіді не знає ніхто, бо  ми рухалися в нікуди. Тобто чітке уявлення кінцевого продукту – України наприклад 2030 року – і  є нашим першим завданням.  

Другим завдання – безумовно повинна стати зміна свідомості українців та стану нашої активності. Бо активний громадянин унеможливлює будь які загрози  обраному шляху від волі інших, подекуди недобрих людей або держав. 

Безумовно, без зміни соціально-економічної моделі розвитку України , в якій буде відроджено саме державу, із втраченими на сьогодні функціями державного регулювання, ціноутворення та замовлення – майбутнє України виглядає тупиковим. Тому це повинно стати нашим третім завданням.

Четвертим, напевно самим прагматичним завданням стає  повернення   під державний контроль монополій та природних копалин з одночасним  відродженням державного виробництва, бо без цього майбутнє українців виглядає гордим але  тотально бідним.

Пятим, та напевно найскладнішим з реалізації є завдання з подолання корупції, яка як іржа є скрізь, навколо нас. Ми її самі продукуємо, підтримуємо та покриваємо. Без успішного знищення корупції, в першу чергу в вищих колах законодавчої, виконавчої, судової гілок влади, силових структурах та адміністраціях майбутнє України не буде, і воно скоріш виглядає, як пір безкарних на кістках безправних.

Майдан сколихнув нас, запаливши приспаний вогонь гідності підняв рівень нашої свідомості, дав нам початковий поштовх. Проте він не здатний зробити за нас решту змін. Їх треба впроваджувати власними руками та холодним розумом.

Майже сто років тому, Павло Тичина подарував світові такі рядки:

На майдані коло церкви, революція іде.

- Хай чабан! - усі гукнули, - за отамана буде….

Прощавайте, ждіте волі, - гей, на коні, всі у путь!

Закипіло, зашуміло - тільки прапори цвітуть

Тож знаючи гірку історію Української Народної Ради, з огляду на сьогодення хотілося б додати до цих рядків наступні:

 

Україна, рідна мати, врешті ми з тобою,

Зрозуміли що робили, дай нам Боже волю,

На всі зміни, що минуть як роса на сонці

заживемо милі браття у своїй сторонці!

 

Закликаю вас до активності!

 

Пропозиції надсилайте на адресу: [email protected] 

Всі спільні пропозиції будуть узагальнені, опубліковані на цій сторінці та надіслані до КМУ.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]