Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.10.2012 01:39

Легітимізація закону про біопаспорти - удар віруючим у спину

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

Легітимізація закону про єдиний демографічний реєстр призведе до втрати українцями віри у духовність влади.

На минулому тижні в Парламенті 233-ма голосами було прийнято в другому читанні закон «Про єдиний демографічний реєстр та документи що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» (р/н 10492). Що це значить для України? Спробую висвітлити позиції: свою, Каплієнко Володимира, парламентарів, які виступили проти цього закону, спонсора-монополіста, який замовив та протягнув закон через Парламент, можливу позицію Президента. 

 

Пройдемося по позиціям сторін.

Нагадаю, що законом передбачається відтепер заміна строкових паспортів громадянина на 10-ти річні, отримання паспорту дитиною від народження, створення демографічного реєстру у вигляді електронної бази даних в яку передбачено збирати за рішенням уповноваженого, визначеного законом органу всі дані на громадян України, в тому числі біометричні (відцифрований образ та підпис особи, відбитки пальців рук, знімок сітчатки ока, додаткову змінну інформацію тощо)  Закон розв’язує руки щодо створення системи тотального та всеохоплюючого контролю над персональними даними та діями громадян України. На мій погляд звужує права громадян України, знижує рівень колективної безпеки України, принижує честь і гідність віруючих, в тому числі Християн.

 

Позиція Володимира Каплієнко. Яне можу голосувати за подібні закони по трьом причинам: 1. Бо я громадянин України; 2. Бо я народний депутат України; 3. Тому, що я Православний Християнин.

 

Позиція фракції «Реформи заради майбутнього» членом якої я є. Фракція виступала, виступає і буде категорично проти прийняття будь яких законів направлених на введення тотальної системи електронного контролю над громадянами України. Нагадаю, що за останній рік в ВРУ триває боротьба саме в цій площині. Так, розглянуто вже 5-ть законопроектів 8507, 10381, 1036, 9592 та 10492. Два з них, 10381 та 9592 від ДГРЗМ «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України (щодо спрощення візового режиму для України)» повністю адаптували виїзні документи до вимог ІСАО. Але Парламент не знайшов в собі сил підтримати такі ініціативи. Проте більшість підтримала інші закони: 8507, 1036 та 10492, у відповідності до яких прикриваючись вимогами ІСАО щодо приєднання до плану дій щодо до візового режиму в ЄС, вирішуються зовсім інші питання:

·         бізнесу окремих посадових осіб в сфері виготовлення документів та захисних елементів;

·         тотальної біометризації населення;

·         формування системи електронного контролю.

 

Позиція ІСАО . Не дивлячись на те, що саме вимогами цієї організації представники Партії Регіонів в особі Василя Грицака прикриваються оправдуючи прийняття закону 10492,  напевно сама ІСАО схоже навіть і не здогадується про такі фортелі. Бо не вимагає ані втручання у внутрішні документи, ані обмеження строку дії документів, ані створення системи тотального контролю за громадянами держав-учасниць і тим більше не вимагає  монополізації випуску паспортів однією конторою. Більш того, у переліку стандартних біометричних даних значиться тільки відцифрований образ особи, проте відбитки пальців, знімок сітчатки ока тощо – є факультативною нормою,  і не є обов’язковими. У відповідності до стандартів ІСАО (щодо спрощення пересування через кордони) потребують заміни виключно ті документи, які потрібні для виїзду за кордон (закордонний, дипломатичний, службовий та посвідчення особи моряка чи члену екіпажу) – у прийнятому документі (10492) електронні носії інформації повинні відтепер мати всі документи що посвідчують особу чи її  спеціальний статус.

 

Позиція монополіста. Зрозуміло, що в умовах, коли держава на превеликий жаль втратила свої монопольні права в такій сфері як друк цінних паперів і захисних елементів, законом 10492 майже приватна структура бореться за гроші, надвеликі гроші. Продавлювання представниками концерну ЄДАПС законів 8507, 10492 – це боротьба за  отримання по життєвого гарантованого законом замовлення на виготовлення всіх без виключення документів живих і мертвих, віруючих незалежно від конфесій, літних людей і навіть тільки народжених дітей, зробивши їх ще й строковими для збільшення власних прибутків. НЕ ДИВЛЯЧИСЬ НА НАДЧИСЛЕНІ ПРОТЕСТИ ХРИСТИЯН УКРАЇНИ ПРОТИ ЦЬОГО ЗАКОНУ, які вважають його другим, після введення індивідуальних податкових номерів, кроком тотального таврування людей що відкриває шлях до приходу антихриста. 

 

Позиція президента. Поки вона не відома, проте я, Каплієнко Володимир і  представники фракції «Реформи заради майбутнього» маємо надію на послідовну позицію Президента України В.Януковича, який знайде в собі сили протистояти корупційному та безвідповідальному закону № 10492  «Про єдиний демографічний реєстр та документи що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» хоча б тому, що в жовтні 2011 року Президент вже висловив свою позицію відносно аналогічного законопроекту р/н 8507, наклавши на нього вето і запропонувавши зняти з розгляду.

 

Окремо хотілося б звернути увагу на додаткові чинники, що випливають з закону про створення демографічного реєстру:

А. Витрати на реалізацію – до 60 млрд. грн. (документи з носієм інформації, пристрої для зчитування даних в аеропортах, пунктах переходу кордонів, ДАЇ, органів виконавчої влади, відповідних контролюючих установ) – тільки в аеропорті Сінгапура встановлено до 800 пристрої для зчитування паспортів, при вартості 3 -3.5 тис. доларів за пристрій – вартість складає 2,4 – 2,8 млн. доларів, що дорівнює 22 млн. 764 тис. Про які 200 млн. витрат каже Василь Грицак – не зрозуміло.

Б. Захист персональних даних українців. Схоже відтепер ця норма становиться лише декларацією. 

В. Технічні проблеми. А вони є. Бо відтепер система тотального контролю:

  • Надає технічну можливість «зняття» персональних даних дистанційно.
  • Формує цілком життєву систему тотального слідкування за переміщенням особи та стеженням за людьми.
  • Несе надвисоку небезпеку для держави та її обороноздатності.
  • Не дивлячись ні нащо не вирішує проблеми підробки паспортів, як це довів ще у 2008 році голанець Ярун ван Бік з Амстердамського університету, який публічно продемонстрував підроблений біометричний паспорт, та й ще на ім’я Усами Бен Ладена.

 

Вот такі справи.

Далі як кажуть – без коментарів.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]