Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.02.2021 08:09

Не вистачає клієнтів: що робити?

Нейрокоуч, засновник консалтингової компанії Medical Business Expert

Актуальна тема сьогодення серед представників бізнесу – не вистачає клієнтів: що робити?

Зазвичай власники починають робити хаотичні дії, які не призводять до кращого результату. Проте схема виходу зі складних обставин дуже проста, але її потрібно дотримуватися.

Що робити?

Перш за все проаналізуйте поточну ситуацію та підійдіть до вирішення питань системно. Ефективний підхід — закон Парето 20:80, тобто саме 20% клієнтів приносять 80% всього доходу. Насамперед серед них ті, хто обслуговується або куплять товар постійно, тобто ваші стабільні споживачі. Тож не потрібно вкладати багато ресурсів, втрачати час та кошти у пошук нових клієнтів. Краще зосередитись на тих, хто вже приносив вам прибуток. Бо поки бігаємо за кимось незнайомим, наших стабільних клієнтів переманюють на свій бік. Наш постійний клієнт завжди виходить дешевше, ніж новий. Саме тому актуально любити клієнта більше, аніж гроші. Тоді й бізнес процвітатиме і не втрачатимемо, а навпаки прибутки зростатимуть.

Кейс із практики.

Одна компанія, звернувшись з цим питанням про клієнта і великий склад товару, отримала неочікуваний фідбек. Рішення їх здивувало, коли ми в CRM системі відкрили аналіз АБЦ і виявилося в базі більше тисячі клієнтів. В той час як компанія займається продуктами з Європи, в системі в категорії А тільки 5 клієнтів приносять 80% доходу в компанії. І товар їх був обмежений. Тож, щоб знайти клієнтів, потрібно починати з аналізу клієнтів в CRM. Далі всі ресурси направляти на те, щоб реабілітувати ситуацію.

Підходимо до комунікації з клієнтом комплексно.

• Зустрічі.

• Таргетована реклама.

• Турбування про життя клієнтів.

• Через діджитал.

Співіснуємо з постійним клієнтом та примножуємо прибутки.

• Потрібно жити життям клієнта і щоб вони бачили ваше життя, а не тільки ділові стосунки бізнес-гроші.

• Вивчить про нього майже усе, навіть інтереси та уподобання.

• Вибудуйте стабільну та грамотну комунікацію.

Якщо співіснувати з постійним клієнтом, не прийдеться зливати великі бюджети на пошук нових.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]